Abihabi87 Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Cześć Mam coś takiego od kilku miesięcy, że po dłuższej jeździe na rowerze ( 2 godziny) moje stopy są gorące. Tzn. czuje takie ciepło, że mam ochotę włożyć je do miski z wodą. Przeszkadza mi to w zasypianiu bo przebieram nogami w poszukiwaniu chłodu. Mam 31 lat wcześniej czegoś takiego nie miałem. Gdy nic nie robię w danym dniu to problemu nie ma. Tylko po wysiłku areobowym np. rower, basen. Tak na logikę biorąc to wygląda jak by krążenie się poprawiło, ale mówie wcześniej takiego problemu nie miałem i to dziwne jest. Też tak macie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Ile godzin przed snem robisz trening? Daj ochłonąć organizmowi. Ubierasz się tak samo jak zwykle? Może po prostu za ciepło i jesteś ogólnie przegrzany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abihabi87 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 około 4 godziny przed snem kończę trening teraz, gdy jest ciepło ubieram spodenki i koszulkę kolarską, czyli typowo letni strój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Bardzo prawdopodobne, że za mocno dociągasz boa/klamry/rzepy butów. To się nawet tak nazywa "syndrom gorącej/płonącej stopy", kiedy na początku jazdy dobrze dopasowujemy zapięcie buta, później w trakcie jazdy stopa puchnie, ale nie luzujemy zapięcia i do stóp dociera za mało krwi. Najczęściej ból i uczucie parzenia jest odczuwalne pod koniec jazdy i jakiś czas po niej. Niewykluczone że kupiłeś nowe buty rowerowe i jeszcze się z nimi nie ułożyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carraluch Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Nie jestem doktorem, ale temat ciekawy więc zajrzałem do internetu Twój opis jest na tyle precyzyjny, że raczej wykluczyłbym jako przyczynę ciasne lub za mocno zawiązane buty. Powinieneś iść do lekarza na mój rozum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Becia65 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Moim zdaniem lekarz to lekarz. Nasza opinia to znikoma, lepiej robić coś z sercem i dobrze niż źle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and309l Napisano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Możliwe, że jest to nadmierna potliwość stóp. Ja mam ten problem w górach, powyżej 10h chodzenia stopy są tak odparzone, że wychodzą bąble. Dopiero w tym roku powiązałem to z nadmierną potliwością.... Proponuję na próbę przed treningiem spryskać stopy jakimś blokerem.... i zmienić buty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.