Quadic Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Witam, mój HAC4 dobiegł swojego kresu. Początkowo puls pojawiał się i znikał - teraz już zupełnie go nie ma. Dodatkowo przestał pokazywać nachylenie i wysokość. Szukam czegoś podobnego aby mierzył podstawowe parametry rowerowe i dodatkowo wysokość i puls. Znalazłem tylko jakieś bardzo rozbudowane urządzenia typu CatEye Padrone Smart + lub całą gamę Sigma Sport np: ROX 11 lub BC 23.16 ale to są już zaawansowane liczniki. Czy nie ma naprawdę nic mniej skomplikowanego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Bardzo fajna opcja to Sigma Pure GPS, ale nie posiada pulsu. Bardzo prosty i przyjemny licznik, dodatkowo możesz używać do niego podstawowego pulsometru sigmy(osobno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Polecam VDO 6.1. Miałem poprzedni model (dopóki nie zmienił właściciela przez chwilę mojej nieuwagi). Nie było żadnych problemów. Pamiętaj, że czujnik tętna nie wchodzi w skład zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 16 godzin temu, Quadic napisał: Początkowo puls pojawiał się i znikał - teraz już zupełnie go nie ma. Dodatkowo przestał pokazywać nachylenie i wysokość. Sprawdziłeś baterie? Sprawdziłeś czy otwór od wysokościomierze nie jest zapchany? Tak wyglądają w Garminie: http://i.imgur.com/Ia9E4bj.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadic Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 5 godzin temu, zekker napisał: Sprawdziłeś baterie? Sprawdziłeś czy otwór od wysokościomierze nie jest zapchany? Tak wyglądają w Garminie: http://i.imgur.com/Ia9E4bj.png Baterie wymieniłem na nowe Duracell z o 50% większą mocą /cokolwiek to znaczy/. Sprawdziłem też współpracę z paskiem minitora pracy serca od Sigmy - nie działa. Z Sigmą współpracują obydwa. U mnie te otwory są z przodu i czyściłem je kilka tygodni temu. Urządzenie ma już ponad 10 lat - może na tyle było obliczone.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Może jednak Sigma 23.16 ? Bardzo fajny licznik. I nie taki skomplikowany. Lubie go bardziej niż Rox 11.0. Jest też mniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadic Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Godzinę temu, dfq napisał: Może jednak Sigma 23.16 ? Tak, zastanawiałem się nad tą opcją. Sigma ma jednak z tego co czytam ciągle problemy z komunikacją pomiędzy nadajnikami a bazą. Sam tego doświadczyłem kilka lat temu. Zanikała mi prędkość. Wymiana baterii nic nie dawała. Co dziwne jednak, przez cały czas zliczana była odległość. Nie pamiętam jaki to był model - jeden z pierwszych STS z kadencją. U Ciebie ten problem nie występuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Na razie nic takiego nie zauważyłem. Tu wykres z jednej z niedawnych jazd : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.