Skocz do zawartości

[Licznik rowerowy] mierzący - podstawowe parametry + puls + wysokość

Quadic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój HAC4 dobiegł swojego kresu. Początkowo puls pojawiał się i znikał - teraz już zupełnie go nie ma. Dodatkowo przestał pokazywać nachylenie i wysokość. Szukam czegoś podobnego aby mierzył podstawowe parametry rowerowe i  dodatkowo wysokość i puls. Znalazłem tylko jakieś bardzo rozbudowane urządzenia typu CatEye Padrone Smart + lub całą gamę Sigma Sport np: ROX 11 lub BC 23.16 ale to są już zaawansowane liczniki. Czy nie ma naprawdę nic mniej skomplikowanego?

5 godzin temu, zekker napisał:

Sprawdziłeś baterie?
Sprawdziłeś czy otwór od wysokościomierze nie jest zapchany? Tak wyglądają w Garminie: http://i.imgur.com/Ia9E4bj.png

Baterie wymieniłem na nowe  Duracell z o 50% większą mocą /cokolwiek to znaczy/. Sprawdziłem też współpracę z paskiem minitora pracy serca od Sigmy - nie działa. Z Sigmą współpracują obydwa. U mnie te otwory są z przodu i czyściłem je kilka tygodni temu. Urządzenie ma już ponad 10 lat - może na tyle było obliczone..

Godzinę temu, dfq napisał:

Może jednak Sigma 23.16 ?

Tak, zastanawiałem się nad tą opcją. Sigma ma jednak z tego co czytam ciągle problemy z komunikacją pomiędzy nadajnikami a bazą. Sam tego doświadczyłem kilka lat temu. Zanikała mi prędkość. Wymiana baterii nic nie dawała. Co dziwne jednak, przez cały czas zliczana była odległość. Nie pamiętam jaki to był model - jeden z pierwszych STS z kadencją. U Ciebie ten problem nie występuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...