Skocz do zawartości

[pedały] Poszerzenie rozstawu pedałów

graphia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem -  w rowerze o ramie Boost raz na jakiś czas zdarza mi się trącić lekko piętą w dolną rurkę tylnego trójkąta. Bloków w butach już nie przesunę. Wiem, że gdzieś kiedys widziałem takie adapterki rozszerzające rozstaw pedałów ale nie mogę teraz znaleźć. Wiem też że forma SQ LAB robi SPD o nieco dłuższych osiach, ale cena lekko z kosmosu :)

Napisano

Nie wiem, czy w Polsce coś znajdziesz i nie wiem nawet jak to przetłumaczyć, ale na Aliexpress lub eBay bez problemu znajdziesz "pedal extension". Przedłużacze pedałów nic googlom nie mówią...

Napisano

Dzięki za podpowiedź. Nie wiedziałem jak to nazwać i pewnie dlatego google nie wypluwało odpowiedzi. Lecę sprawdzić.

Napisano

Znalazłeś może te przedłużacze?

Zdaje się, że mamy ten sam problem. Szukałem dłuższych pedałów, a tymczasem Twój pomysł może być lepszy. 

Napisano

Rozumiem, że jeszcze czekasz na przesyłkę?

Nie mogę uwierzyć, że nie da się tego kupić w Polsce, kawałek metalu z gwintem! Czy nikt tego u nas oprócz nas nie potrzebuje?

Napisano

Czekam czekam. Darmowa przesyłka z chin więc to potrwa. Jeśli ktoś będzie zainteresowany  - prześlę temu komuś moje egzemplarze  do przeskanowania  - może ktoś rozpocznie produkcję CNC? A może ja się tym zajmę choć się kompletnie nie znam? :D

Napisano

Oczywiście. Wybrałem wersje tytanową - problemy z utlenianiem metalu mam z głowy a cena wciąż śmiesznie niska :) 

Napisano

Ciekawe jaka będzie dokładność wykonania gwintów. Innym rozwiązaniem jakie znalazłem na necie są podkładki między pedał a korbę. Sram ponoć takie daje w komplecie. Pomagają wyrównać różnice między prawą a lewą nogą/stopą 

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...