Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o radę. Jestem mamą 13 -latka- zapaleńca, który skacze, jeździ bardzo hardcorowo - staje na ramie, drifty, skoki z chodników i górek itp. Niestety sądzę że nie ma odpowiedniego do tego typu ewolucji roweru. Często łamią mu się pedały, krzywią przerzutki, opony pękają... Chciałabym kupić mu rower bezpieczny, ale nie rujnujący mojego portfela. Każda rada będzie cenna. Czym się kierować? Czy rama powinna być stalowa, czy aluminiowa. Póki co jeździ na górskim ze stalowa ramą...

Może głupie pytania, ale mam nadzieję, że zrozumiecie... ;-) i z góry wielkie dzięki.

Czy ten rower jest wart uwagi? HELP ;-)

rama stalowa amortyzowana 16,5"
- amortyzator przód Forester
- obręcze kół alu wzmacniane 26"
- przerzutka tył Falcon
- przerzutka przód Falcon
- manetki obrotowe typu grip-shift Falcon
- klamki hamulcowe alu
- hamulce tarczowe

To, co wypisałaś, to niebezpieczny śmieć.

Dla 13-latka mogę polecić Dartmoor Gamer Intro 24.

Kosztuje ok 2,5 tyś., dużo czy mało można dyskutować, sama sobie odpowiedz ile jest warte zdrowie syna.

Skoro ani Ty, ani syn się nie znacie, to w grę wchodzi wyłącznie zakup roweru nowego z gwarancją.

Do tego dolicz ok 500 zł na porządny kask i ochraniacze (ze sklepu sportowego, nie z zabawkami).

Niestety każdy sport polegający na skokach i ewolucjach jest niebezpieczny, czyli drogi.

• Mod Team

Tutaj nawet za 2,2tys.

https://rower.com.pl/dartmoor-gamer-intro-24-990855

Ewentualnie taniej można używki szukać, za tysiaka z hakiem idzie coś ciekawego znaleźć.

Broń Boże jakieś wynalazki z przerzutkami "Falcon" i pseudoamortyzowaną ramą. To pewna droga do szpitala dla młodego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...