SNJ Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Przymierzam się do kupna roweru, tym razem celuję w coś z pogranicza cx/gravel. Na szerokich oponach mi nie zależy, geometria przełajowa mi pasuję. Główne atuty to napęd 1x oraz hydrauliczne hamulce Zainteresowałem się Canyonem Inflite AL SLX 8.0 Pro Race. Poczytałem tu i ówdzie, rower typowo przełajowy, ale nie nastawiony na zawody. Mocowania na błotniki i bidon to również pozytywne i pożądane przeze mnie cechy Moje wymiary to 175cm wzrost oraz 78cm prze-krok. Canyon Perfect Position System dla mojego wzrostu zaleca rozmiar S (sugerowany wzrost 170-177cm) choć zauważa, że siodełko powinno być na wysokości ok 69cm, więc poleca rozważyć rozmiar XS (164-170cm). Trochę mnie to dziwi, wszak rura podsiodłowa w moim 920af ma 52 cm i wszystko jest ok Dla podglądu, wrzucam wymiary B'Twina 920 AF w rozmiarze S do którego planuje wrzucić nieco dłuższy mostek (120mm zamiast 100mm) Mogę liczyć na jakieś rady sugestię? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Moim zdaniem brak sztywnych osi w rowerze za takie pieniądze to nieporozumienie. Jedną z lepszych propozycji wydaje mi się Giant TCX SLR 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.