Skocz do zawartości

[+- 3500] Cross lub MTB dla 105 kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry po długiej przerwie :)

Przymierzam się do zakupu dwóch kółek. Od dawna poza obiegiem, a aktualny rower jest za mały i mocno irytuje. 

Szukam czegoś uniwersalnego na Trójmiasto czyli zarówno ścieżki asfaltowe (dojazd do pracy) jak i leśne (dłuższe wycieczki). Trochę z górki, trochę pod górkę. Ma być wygodna pozycja i "lekkość" kręcenia. 

Obecnie posiadam osprzęt tj. Avid juicy 3, manetki XT, przerzutki SLX, kaseta czy korba Alivio (raczej niższa klasa niż SLX), powietrzny suntour. 

Zastanawiam się nad crossem ze względu na wygodę lub nad MTB ze względu na moją wagę. Możliwe, że MTB z oponami około 2,0 będzie lepszym rozwiązaniem niż cross. Oczekuję hydraulicznych hebli, 3 blatów z przodu, dobrych manetek. Kaseta czy korba jest dla mnie sprawą drugorzędną. 

Cena około 3 500, maks jakiego nie przekroczę to 4 300 jednak wolałbym poniżej 4 000. 

Proszę o propozycje. 

Napisano

Wygląda ciekawie, cena ok, osprzęt też spoko. Pytanie jak z pozycją - ale to muszę sam sprawdzić. 

Jeździć - wszędzie - wiem, że to najgorsza opcja ;) muszę znaleźć kompromis pomiędzy wygodą i lekkością na asfalcie, a ew. wytrzymałością w terenie. Jedno przemawia za dobrym crossem, drugie za rekreacyjnym MTB. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...