Skocz do zawartości

[Pierwsza Szosa] Kellys ARC 10

Big_Boss

Rekomendowane odpowiedzi

Czekałem na nowe modele huragana, które miały być w połowie marca ale nie było. następnie miały być na początku kwietnia ale znowu nie ma. teraz mają być w maju. pewnie znowu nie będzie. Dziś na śmietnik poszedł mój 11-letni kross sfx 050 i na nie mogę czekać aż romet ogarnie swoje rowery (muszę jakoś do pracy dojeżdżać)

Szukam czegoś w granicach 2000zł. może nawet 2500zł jeśli naprawdę dobra okazja. no i coś znalazłem, niby w promocji, niby. bo jak sprawdziłem to niemal w każdym sklepie tą samą promocyjną cenę. więc trochę to podejrzane.

rower nr.1
http://www.arkus.sklep.pl/rower-kellys-arc-10-2016-p-9164.html
rower nr.2
http://www.arkus.sklep.pl/rower-kellys-arc-10-2017-p-10396.html

ten pierwszy niby "lepszy" bo droższy. ale ma jakąś dziwną kierownice. Ogólnie nie znam tej marki, nie wiem czy dobra. w zasadzie to na szosówkach w ogóle się nie znam. Więc pytam czy warto  kupić któryś z tych rowerów. czy może jest coś lepszego w tej cenie. może gdzieś jest jakaś lepsza "przecena"?

ps. B'TWIN nie chce. a w huraganie 2 nie podoba mi się ten szary? kolor. nie będę wykładać 2 klocki na coś co mi się nie podoba ;p

mam nadzieję że szybko coś doradzicie, bo codziennie na 6 rano z buta do roboty po 8km w jedną stronę nie chce mi się..

Teraz, Big_Boss napisał:

Czekałem na nowe modele huragana, które miały być w połowie marca ale nie było. następnie miały być na początku kwietnia ale znowu nie ma. teraz mają być w maju. pewnie znowu nie będzie.

Romet........ta marka jest coraz bardziej wirtualna. Co roku ten sam problem..... 

. Jeśli chodzi o kellysa to solidna marka. Model ten sam różni się rocznikowo. 

8 godzin temu, Big_Boss napisał:

mają clarisa (ponoć słabe to) i linki nie idą pod owijką (sądząc po zdjęciach)

Za 2tys nie spodziewał bym się klamkomanetek sory (tam dopiero pancerze idą pod owijką)

8 godzin temu, Big_Boss napisał:

ten pierwszy ja jakaś kanciatą kierownice

To takie ergo gięcie.

Miałam taką kierownice jak z modelu 2016, czy lepsza od innych pod ciebie? nie wiadomo. Od swojej odeszłam własnie w kierunku kompaktu. Ta większa kierownica ma takie ułożenie rąk- nadgarstków które odpowiada czasem szosowcom, można się 'złożyc' inaczej np na wiatr czy podczas zjazdu, inaczej 'zaprzec', masz całe dłonie prawie równomiernie ułożone na tych dwóch płaszczyznach, minus to głębokość. O tej z 2017 jest też wiele tematów, zwykle uniwersalna chwali się ją za to. Inaczej się kształtuje kąt nadgarstka przy 'załamce'. Wymiana kierownicy na np kompakt to koszt 100/130 zł( piszę tu np o Pro) Oba Kellysy prezentują się na zywo bardzo dobrze :)

2 godziny temu, woojj napisał:

Za 2tys nie spodziewał bym się klamkomanetek sory (tam dopiero pancerze idą pod owijką)

Nieprawda , nowy Claris ma już linki pod owijką i korbę na Hollowtech.

IMHO bardzo dobry wybór dla początkującego , ach gdyby jeszcze widelec był karbonowy:

https://www.romet.pl/Rower,HURAGAN_1_,10,733,734,14828,2018.html

Jak co roku. Jeśli masz już upatrzony rozmiar to poszukaj czegoś w UK, bywają  fajne okazje:

https://www.planetx.co.uk/i/q/CBHOLSTELSORA/holdsworth-stelvio-shimano-sora-r3000-touring-adventure-bike

Stalówka z oponami 32 z pełną Sorą na tarczach za 2500 PLN z dostawą .... rozmiar L.

Idealny na miasto a jak zmienisz sobie oponki na 25 to i po szosie daje radę.

Wg. Mnie warto przymierzyć bo wzrost jest na 52/54,kwestia nogi i odczucia na rowerze. Problem w tym że to ciągle pełne aluminium. Mimo 28mm opon będzie trzepalo. Poszukaj czegoś w rodzaju https://www.goride.pl/rowery/kross-vento-2-0-2018?gclid=CjwKCAjwwbHWBRBWEiwAMIV7E68kl9us0mUIjf9o7d-5Tp4C5J7CLS2wHb9neMfrTilhY7gV__YCWRoCUIMQAvD_BwE są nadal wyprzedaże. Rower cieszy się dobrą opinią. 

spoko ten vento 2.0. znalazłem 3.0 2017 za 2699zł. chyba go kupię. hehe a miał być rower za ok 2000zł :D

jeszcze tylko pytanie odnośnie pedałów, bo widze że każda szosówka sprzedawana jest bez pedałów. Czy musze kupować jakieś specjalne pedały, czy takie za 20zł też będą dobre. choć te plastikowe mają to do siebie że podszwa buta ślizga się po nich

Nie chciałam proponowac ci aż tak powyżej budżetu :)

Ale sam widzisz ze apetyt rośnie w miarę jedzenia. Dobra opcja z vento 3. Co do pedałów to na początek można założyć cywilne "ale różnice na zrywnosci, ciągłości poczujesz z wpinanymi (bez względu na SPD czy szosowe) z butami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...