qroxy Napisano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 czekam na kasę i będę zamawiał zestaw i kupował DOT'a, myślę że w przyszłym tygodniu się za to zabiorę , na razie upuściłem dosłownie 2 krople z tylnego hamulca , klamka jest miększa, ale przynajmniej da się jechać bez ciągłego tarcia klocków o tarcze. Mam jeszcze tylko pytanie , podczas odpowietrzania powinno się rozepchać tłoczki, jak to najlepiej zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Tak. Przed wyjęciem klocków zrób to śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qroxy Napisano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 okej ? , mam to zrobić z odkręcona jakaś śrubka od odpowietrzania ? czy z wyczuciem użyć siły i je rozepchnąć po prostu tak jak teraz są bez odkręcania czegokolwiek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Jak będzie za dużo płynu w układzie może być problem z całkowitym wciśnięciem tłoczków trzeba więc odkręcić śrubkę z klamki by pozbyć się nadmiaru płynu i po tym zabiegu umyć klamkę wodą by dot nie zeżarł lakieru z klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qroxy Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Dzisiaj przystapiłem do odpowietrzania , ogólnie jestem zadowolony , hamulce działają lepiej , a co najważniejsze nie puchną już . Mam tylko pytanie- robiłem wg filmiku który podesłano mi wyżej; ale co należy zrobić żeby klamka szybciej łapała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) W klamce powinna być śrubka na mały imbus, można spróbować trochę podregulować, żeby zbliżyć klocki do tarczy. Jednak kolega niżej poprawia, że zmienia się tylko odległość klamki od kierownicy. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez gruber69 Poprawa błednej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 To śrubka od regulacji odległości klamki od kierownicy ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Mój błąd. Poprawiłem wyżej. W poprzednich hamulcach tak to działało, że wkręcanie jej powodowało zbliżenie klocków. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez gruber69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi