jacek_z Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Witam! Posiadam w nowym rowerze taki oto amortyzator: Series: XCR32, Year: 2016, Name: XCR32 DS-RL 27.5 TS 211/0 Zauważyłem że przy włączonej blokadzie skoku i podjeździe np. pod krawężnik występuje delikatne stuknięcie. może ktoś z Was poradzić czy mam sie martwić czy taki jest urok tego amortyzatora? Przy włączonej amortyzacji wszystko wydaje sie być ok. Z góry dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Po pierwsze to na blokadzie sie nie skaka. Po drugie amortyzatory te mają ok. centymetra luzu przez to przy podskokach i uderzeniu występuje stuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Delikatne stuknięcie to normalny objaw. Natomiast robiąc takie coś: Cytat przy włączonej blokadzie skoku i podjeździe np. pod krawężnik Rozwalisz blokadę. Ona służy do tego żeby ją w razie potrzeby zablokować a nie w razie potrzeby odblokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek_z Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 uff, dzięki Panowie za odpowiedź. myślę że zabardzo go nie skatowałem tymi swoimi "testami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi