Skocz do zawartości

[Przerzutka] Sram T3 Torpedo regulacja

grodek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zerowe doświadczenie z takimi przerzutkami, więc może ktoś mi tu pomoże :)

Mam przerzutkę w piaście SRAM T3  Torpedo, manetka sram T3 (prawdopodobnie, bo napis już wytarty). Mam problem z regulacją po wymianie przetartej linki. Próbowałem regulować na 3 biegu, jednak po naciągnięciu linki i próbie zrzucenia na 2 czy 1 bieg, łańcuszek przy piaście cofa się i wraca do biegu 3, wygląda to jakby nie blokowały się biegi na 2 i 1 biegu, albo coś źle złożyłem w manetce, albo jakiś problem w piaście. Przed tym jak przerwała się linka była wyczuwalna zmiana biegu w manetce i piaście, było czuć że ten bieg wskoczył i manetka nie cofała się jak i łańcuszek. Jest też możliwość, że coś źle złożyłem w manetce przy wymianie linki, wypadła jedna część z taką małą sprężynką.

P.S Przed łącznikiem łańcuszka z piasty z linka jest jeszcze nakrętka i baryłka do regulacji.

Myśle, że w miarę to opisałem.

Tutaj masz manual od T3 jak to ustawiać.

https://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/cdn/farfuture/iNLc4Wev_OHmVQjhnrbRQPWncjP33eSuwlMpvSaLMPM/mtime:1372788148/sites/default/files/techdocs/Ins_sram_T3_8_2005.pdf

Nie powinno być problemów z ustawieniem.

Napisz co zrobiłeś, że działa. Będzie dla potomnych.

Jutro wstawię zdjęcie manetki, a chodziło o głupią sprężynkę, gdy nie była napięta to że tak powiem dzyndzel nie blokował biegu, na którym chciałbym jechać. Taka malutka sprężynka, a ile może zdziałać :D

Dzięki za instrukcję :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...