Skocz do zawartości

[Przerzutka] Sram T3 Torpedo regulacja

grodek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam zerowe doświadczenie z takimi przerzutkami, więc może ktoś mi tu pomoże :)

Mam przerzutkę w piaście SRAM T3  Torpedo, manetka sram T3 (prawdopodobnie, bo napis już wytarty). Mam problem z regulacją po wymianie przetartej linki. Próbowałem regulować na 3 biegu, jednak po naciągnięciu linki i próbie zrzucenia na 2 czy 1 bieg, łańcuszek przy piaście cofa się i wraca do biegu 3, wygląda to jakby nie blokowały się biegi na 2 i 1 biegu, albo coś źle złożyłem w manetce, albo jakiś problem w piaście. Przed tym jak przerwała się linka była wyczuwalna zmiana biegu w manetce i piaście, było czuć że ten bieg wskoczył i manetka nie cofała się jak i łańcuszek. Jest też możliwość, że coś źle złożyłem w manetce przy wymianie linki, wypadła jedna część z taką małą sprężynką.

P.S Przed łącznikiem łańcuszka z piasty z linka jest jeszcze nakrętka i baryłka do regulacji.

Myśle, że w miarę to opisałem.

Napisano

Zdjęcia wrzucę za jakieś pół godzinki :)  chciałem wrzucić zdjęcia z neta tak poglądowo do pierwszego posta, ale wyskakiwało że problem z załadowaniem -200, ważyło poniżej limitu :|

Napisano

Udało sie, manetka blokuje dany bieg, teraz zostaje tylko regulacja, może ktoś podpowie. Na filmikach mierzyli miarką chyba wyciągnięcie łańcuszka z piasty, ale nie jestem pewien, bo był bez komentarza niestety.

Napisano

Jutro wstawię zdjęcie manetki, a chodziło o głupią sprężynkę, gdy nie była napięta to że tak powiem dzyndzel nie blokował biegu, na którym chciałbym jechać. Taka malutka sprężynka, a ile może zdziałać :D

Dzięki za instrukcję :)

Napisano

Z taką sprężynką miałem problem, po prostu nie wiedziałem jak ma być umieszczona w tej manetce, żeby część (1) blokowała część, która naciąga linkę (2). Teraz jest ok :D 

IMG_20180409_194634.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...