andrzejken Napisano 8 Kwietnia 2018 Napisano 8 Kwietnia 2018 Kupiłem kilka dętek kendy i chyba ciut za płytko wkręca się zaworek-wciskam końcówkę pompki jak mocno się da ,ale tylko schodzi powietrze.W kołach auta jest normalnie.Może ktoś ma jakiś patent na taką przypadłość bo napompowanie koła malutką ręczną zajmuje dużo czasu.
dziksoltys Napisano 8 Kwietnia 2018 Napisano 8 Kwietnia 2018 Czyli ogólnie kupiłeś dętki z krótkim wentylem a powinieneś mieć długi. W sklepach rowerowych masz przedłużki do wentyli
andrzejken Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Napisano 8 Kwietnia 2018 Wentyle długie ,a zaworki krótkie.
dziksoltys Napisano 8 Kwietnia 2018 Napisano 8 Kwietnia 2018 to te zaworki za głęboko się wkręcają czy za płytko? Jak za głęboko to bez problemu powinieneś napompować powietrze, jak wystają za bardzo to możesz użyć przedłużki. Albo spróbować wymienić na inne zaworki. Jak wciskasz pompkę do zaworu(taki jak w aucie) to ucieka powietrze dopiero jak zamkniesz zawór z pompki to przestaje
andrzejken Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Napisano 9 Kwietnia 2018 W pompce muszę końcówkę nasunąć jak najgłębiej a blokuje się zewnętrznie na gwincie wentylnicy.Cisnę jak mocno się da,ale nie ma odcięcia tylko powietrze ucieka.Tak jakby ten bolczyk który ma nacisnąć zaworek wciskał go maksymalnie,ale też na ,a wentylnica nie opierała się w środku końcówki pompki na gumie uszczelniającej.W aucie ,a i porzednich dętkach takich problemów nie zauważyłem.Dętek kupiłem 10 ,8 założyłem i są z nimi problemy.Zapasowych nie sprawdziłem.
Ychu Napisano 9 Kwietnia 2018 Napisano 9 Kwietnia 2018 Bo po nasunięciu tyle , żeby powietrze zlatywało przesuwasz dźwignie na górze pompki i wtedy się blokuje na zaworku i nic nie ucieka.
andrzejken Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Napisano 9 Kwietnia 2018 Taką końcówkę mam przy małej ręcznej pompeczce którą wożę na wszelki wypadek-dzięki niej mogłem się przejechać.Przy dużej mam końcówkę jaką mają w większości zakładów wulkanizacyjnych .Taką się nasuwa ,a blokuje się na zewnętrznym gwincie wentylnicy.
dziksoltys Napisano 9 Kwietnia 2018 Napisano 9 Kwietnia 2018 spróbuj z przedłużką. bo możesz mieć już trochę gumkę w pompce wyrobioną spróbuj poruszać końcówką może znajdziesz punkt w którym nie będzie uciekać powietrze czasami tak mam na stacjach.
Ychu Napisano 10 Kwietnia 2018 Napisano 10 Kwietnia 2018 Mamy w robocie właśnie takie , że same się blokują na gwincie zewnętrznym i problemów z tym nie ma w sumie. Jedynie jak z kompresora daje do 13 barów i naciskasz do końca przy pompowaniu to puszcza bokiem przy osobówkach na jednej maszynie Inne tego problemu nie mają , także może spróbuj wymienić końcówkę jeśli masz taką możliwość.
andrzejken Napisano 10 Kwietnia 2018 Autor Napisano 10 Kwietnia 2018 Dziś wymieniłem.Jak 'kiwam' na boki to znajduję minimalną możliwość pompowania.Muszę znaleźć kawałek rurki gumowej i odciąć dość precyzyjne kawałeczek to może będzie dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.