Ghaga Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Witam. Jutro planuję zamówić rower z firmy kross. Macie jakieś propozycje najlepszego wyboru do 1600/1700 złotych? Z góry dziękuję:) Poniżej macie linki na co zawiesiłem moje oko: https://www.goride.pl/mtb-275/kross-hexagon-r6-2017?from=listing&campaign-id=20 https://www.goride.pl/mtb-275/kross-hexagon-r5-2017?from=listing&campaign-id=20 https://www.goride.pl/mtb-275/kross-hexagon-r3-2017?from=listing&campaign-id=20 No i oczywiście czy jak zamówię z tej strony to przyjdzie mi tylko ustawić sobie kierownicę i to tyle? Dobrze by było gdyby wszystko było wyregulowane itd.
kipcior Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Rozumiem że ładne ale wiesz, że to badziewie, które nawet nie stało obok Rockridera 540 za te same pieniądze? Jeśli się jednak uparłeś to z tych jedynie R6.
Ghaga Napisano 7 Kwietnia 2018 Autor Napisano 7 Kwietnia 2018 Czyli preferujesz zakup z decathlonu? No i jeśli bym zamawiał przez internet, bo niestety do najbliższego sklepu kawałek mam, to przyjdzie mi wszystko już wyregulowane? 16 lat, 175 cm, więc możliwe, że kupiłbym rozmiar M.
Imar Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Żaden rower w kartonie nie jest wyregulowany. Chyba że wyciągnięty z kartonu, wyregulowany i spakowany z powrotem. Zazwyczaj sklepy wysyłają rowery w takim stanie jak przychodzą od producenta. Zawszę możesz kupić rower z deca przez internet i oddać do serwisu, żeby go złożyli i przygotowali do jazdy.
Waza Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Nie całkiem tak jest. Tak działają sklepy internetowe sprzedające rowery firm opierających sprzedaż na klasycznej dystrybucji, producent>centrum kontynentalne>dealer krajowy>sklep>klient. Jednak w przypadku producentów oferujących sprzedaż bezpośrednią on-line, jak np. Canyon lub Rose, rowery są zapakowane do kartonu w stanie nadającym się do natychmiastowej jazdy. Wystarczy zamontować koła, ustawić wysokość siodełka i jazda. W dokumentach sprzedaży jest imienna checklist serwisanta, który składał rower.
Imar Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Co do Canyona nie mogę się do końca zgodzić, składałem nowy rower z pudła i wymagał trochę pracy.
kipcior Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Nie kupowałem nigdy roweru przez net, wyregulowany raczej nie będzie ale to jest najmniejszy problem. Gwarancja zwykle wymaga pierwszego przeglądu czyli wizyty u nich, a że w Decu jest dożywotnia na ramę to warto ją mieć. Jak masz daleko to jest pewien kłopot.
SoloTM Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Jeszcze nie trafiłem na rower z pudła którego nie trzeba regulować, ustawiać, itp. W zależności od szczęścia, pory roku ( kto składał, w jakim okresie - mógł być składany w pośpiechu bo np. tego modelu zabrakło lub z innych przyczyn ) Zdarzały się lepiej wyregulowane i mniej dobrze, ale każdy jeden wymagał poprawek. Dodatkowo każdy wyregulowany rower praktycznie od razu się rozreguluje - linki się wyciągają, czasem minimalny luz na sterach. od tego jest pierwszy przegląd, czasem płatny, czasem bezpłatny ( zalezy od sklepu ) Jak przychodzi do sklepu klient z rowerem w kartonie i liczy, że za 20 pln mu go złożą, wyregulują, a on będzie zarobiony bo kupił z netu to jest w mylnym błędzie. Każdy szanujący się sklep bierze za takie coś minimum 100 pln.
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 2 minuty temu, SoloTM napisał: Jak przychodzi do sklepu klient z rowerem w kartonie i liczy, że za 20 pln mu go złożą, wyregulują, a on będzie zarobiony bo kupił z netu to jest w mylnym błędzie. Każdy szanujący się sklep bierze za takie coś minimum 100 pln. Dokładnie! Większość klientów słysząc, że przegląd regulacyjny kosztuje 100-120 zł dziwi się, że tak drogo. Niestety żaden z nich nie zdaje sobie sprawy, ile przy takim nowym rowerze jest pracy, bo bardzo, ale to bardzo rzadko zdarza się, żeby przynajmniej jeden element był dobrze wyregulowany. Do autora tematu: Nie patrz nawet na Hexagony. To pseudo-MTB na poziomie marketowców, ale z logo Krossa na ramie, więc i z odpowiednio wyższą ceną. Odłoż jeszcze parę stówek i kup coś porządnego.
Waza Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 2 minuty temu, SoloTM napisał: Jeszcze nie trafiłem na rower z pudła którego nie trzeba regulować, ustawiać, itp. A ja jestem farciarz i trafiłem, Canyon Ultimate CF SLX 7.0 z 2014. Wyciągnąłem z kartonu, wpiąłem koła, ustawiłem kierownicę i siodełko (hmmm, no tak kierę wymieniłem od razu na 3T Ergonova Team) i jazda. Po paru tygodniach podciągnąłem linki przerzutek i hamulców i to cała robota.
Ghaga Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Napisano 8 Kwietnia 2018 Znaczy generalnie to nie potrzebuję jakiegoś profesjonalnego MTB czy coś w tym stylu, tylko chcę zakupić po prostu rower do jeżdżenia, jakieś wheelie itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.