Skocz do zawartości

[pompka stacjonarna] naprawialna za ok 100 zł

Borsuczy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam. Potrzebuję pompki podłogowej z manometrem, najlepiej ręcznej. Musi mieć normalnie działający manometr i być naprawialna, pompować  będę przeważnie gumy górala 27,5", więc nie potrzebuję czegoś co pompuje do kilkunastu barów. Potrzebuję może z 6.

Przez naprawialność rozumiem, to że można będzie dokupić części które się rozwalą. Czyli pewnie najszybciej będzie to głowica montowana na wentyl. Z resztą chciałbym żeby ona za bardzo nie gubiła powietrza podczas montażu i demontażu z wentyla. Jakieś propozycje? Patrzyłem np. na SKS Airkompressor 12.0, cena ok, opinie też, ale głowicy do niej nie znalazłem w internetach. 

Rozumiem, że nikt tu na forum nie zna się na pompkach, bo każdy dętki sobie samodzielnie dmucha płucami.

Zamówiłem tego twora:

http://allegro.pl/profesjonalna-serwisowa-pompka-beto-137sg-av-fv-dv-i7230646758.html?snapshot=MjAxOC0wNC0wOFQxMjoyNzoyNS41ODhaO2J1eWVyOzMyOTkyZTA3NzNlZDgzNDQzN2Q2ZGFhMTIyNThkZmYyM2EwMTdkZmFhMzViMDhmZDc3NWRhYjBiZDIxNDQ5Yzk%3D

Widzę że są do niej jakieś części zamienne i coś tam w niej jest nawet stalowego. Jak przyjdzie, to poszukam czy coś już ktoś o niej pisał na forum, jak nie, to ja coś napiszę. Może akurat komuś takie info się przyda. 

Ma ktoś może wiedzę o manometrach w pompkach Beto? Są wiarygodne? Ten w mojej nowej pompce pokazuje 35 PSI, biorę inny, dość tani manometr i na nim mam wartość 49 PSI na tej samej dętce. Kiedyś miałem inną pompkę Beto i w niej również manometr pokazywał mniejszą wartość niż w tym oddzielnym.

Przykładowe porównanie:

jSkMJb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...