Borsuczy Napisano 7 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Cześć Wam. Potrzebuję pompki podłogowej z manometrem, najlepiej ręcznej. Musi mieć normalnie działający manometr i być naprawialna, pompować będę przeważnie gumy górala 27,5", więc nie potrzebuję czegoś co pompuje do kilkunastu barów. Potrzebuję może z 6. Przez naprawialność rozumiem, to że można będzie dokupić części które się rozwalą. Czyli pewnie najszybciej będzie to głowica montowana na wentyl. Z resztą chciałbym żeby ona za bardzo nie gubiła powietrza podczas montażu i demontażu z wentyla. Jakieś propozycje? Patrzyłem np. na SKS Airkompressor 12.0, cena ok, opinie też, ale głowicy do niej nie znalazłem w internetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Rozumiem, że nikt tu na forum nie zna się na pompkach, bo każdy dętki sobie samodzielnie dmucha płucami. Zamówiłem tego twora: http://allegro.pl/profesjonalna-serwisowa-pompka-beto-137sg-av-fv-dv-i7230646758.html?snapshot=MjAxOC0wNC0wOFQxMjoyNzoyNS41ODhaO2J1eWVyOzMyOTkyZTA3NzNlZDgzNDQzN2Q2ZGFhMTIyNThkZmYyM2EwMTdkZmFhMzViMDhmZDc3NWRhYjBiZDIxNDQ5Yzk%3D Widzę że są do niej jakieś części zamienne i coś tam w niej jest nawet stalowego. Jak przyjdzie, to poszukam czy coś już ktoś o niej pisał na forum, jak nie, to ja coś napiszę. Może akurat komuś takie info się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Ma ktoś może wiedzę o manometrach w pompkach Beto? Są wiarygodne? Ten w mojej nowej pompce pokazuje 35 PSI, biorę inny, dość tani manometr i na nim mam wartość 49 PSI na tej samej dętce. Kiedyś miałem inną pompkę Beto i w niej również manometr pokazywał mniejszą wartość niż w tym oddzielnym. Przykładowe porównanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemogg Napisano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Cześć też tak chciałem jak Ty ale doszedłem do wniosku że o niebo lepiej=dokładniej jest osobny manometr najlepiej elektroniczny i osobno pompka, b.doby np: Schwalbe Airmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Poleca ktoś jakiś smar do cylindra pompki? Może i głupie pytanie, ale jednak nie takie oczywiste. Mam taki gęsty śmierdzący smar do serwisowania widelca sr suntour. Nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.