vatras Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Witam Chciałbym zamówić z internetu najprawdopodobniej całe tylne koło albo samą obręcz jeśli się bardziej opłaca do mojego roweru który stoi prawdopodobniej na 28". Dodaję zdjęcia tylnego koła z danymi bo nie znam się aż tak, dlatego tutaj piszę abyście mi doradzili. Z tyłu mam 9-cio biegową kasetę Zależy mi na kole podobnej lub lepszej klasy niż mam obecnie także nie podaje ceny jaką mam do przeznaczenia, ale oczy wiście chciałbym wydać jak najmniej.
seraph Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Przy tej klasie części to lepiej całe koło, bo piasta nie jest warta przeplatania. Masz obręcz 28' tak jak piszesz. A dlaczego wymiana? Jakby coś jeszcze z tego było to całe koło też jest łatwiej sprzedać.
Arni220 Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Jak rower MTB, to zbuduj koło w oparciu o obręcz np. DT m462, a jak jakiś kros to wystarczy m442. Do tego jakaś piasta Novateca i masz fajne koło za rozsądne pieniądze.
piciu256 Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Czym podyktowana jest potrzeba wymiany? Obręcz 28" (29" to to samo) więc takiej szukaj, jak ktoś wyżej napisał, DT Swiss są ok, tak samo Alexrims czy inne Mavic'i.
vatras Napisano 7 Kwietnia 2018 Autor Napisano 7 Kwietnia 2018 Tak scentrowałem koło, że pan w serwisie powiedział, że już nie da się nacentrować bo krzywa obręcz i bije trochę. Boję się na tym kole jeździć bo zawsze był problem luźnych szprych po 3 miesiącach od centrowania. Czy są gotowe zestawy? Czy lepiej kupić oddzielnie i oddać do serwisu na złożenie? Jak tak prosiłbym o gotowe linki bo boję się ze zamówię nie to co potrzeba ( moze byc priv jak regulamin tego zabrania ) Zeby było łatwiej wstawiam filmik prezentujący rower jaki posiadam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.