FigoiFago Napisano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Cześć, na początku maja planuję wybrać się na Podlaski Szlak Bociani. W tej chwili rozważam jazdę w odwrotnym kierunku czyli z północy na południe (od Suwałk do Białegostoku) Czy ktoś z Was jechał tym szlakiem? Jak wrażenia. jak wygląda baza noclegowa? Można znaleźć nocleg na szybko bez wcześniejszej rezerwacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Jechałem w sierpniu zeszłego roku. Bardzo dobrze wspominam, ale to był mój pierwszy wypad sakwiarski, więc słaby ze mnie recenzent. Co do bazy noclegowej - trzeba tylko pamiętać, że nie wszędzie jest. Podobnie jak sklepy i knajpy. My noclegów szukaliśmy na bieżąco. Na ogół braliśmy cokolwiek. Tylko gdzieniegdzie można było przebierać (okolice Wigier). Raz skorzystaliśmy z namiotów, bo części ekipy zabrakło prądu, aby dojechać do kolejnej cywilizacji a akurat było pole namiotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Becia65 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Hmm ciekawy wyjazd ciekawe czy moje dzieci by dały radę w taką podróż daleką ze mną na rowery. Trasa musi być ciekawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 13 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 W maju wyjazd nie doszedł do skutku. Ruszam w połowie sierpnia. Czy możecie polecić noclegi w okolicach Tykocina, Goniądza i Lipska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 W Goniądzu zatrzymaliśmy się na dwie noce w agroturystyce na Jagiellońskiej 11. Bardzo nam przypadło do gustu to miejsce. Sympatyczna właścicielka. Były tam fajne zwierzaki: koty i pies. Wcześniej korzystaliśmy z pola namiotowego w Kurowie. Było fajne bo rano można było pospacerować po kładce nad bagnami przy rzece Narew. W Tykocinie robiliśmy dłuższy postój. Fajne miasteczko. Można dobrze tam zjeść - Opowieści z Narwi. W Lipsku trafiliśmy na lipny nocleg i szalone ilości wściekłych komarów. Nic nie polecę poza tym, żeby obejrzeć stare centrum Lipska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 W dniu 14.07.2018 o 10:25, marcinusz napisał: W Goniądzu zatrzymaliśmy się na dwie noce w agroturystyce na Jagiellońskiej 11. Bardzo nam przypadło do gustu to miejsce. Sympatyczna właścicielka. Były tam fajne zwierzaki: koty i pies. Wcześniej korzystaliśmy z pola namiotowego w Kurowie. Było fajne bo rano można było pospacerować po kładce nad bagnami przy rzece Narew. W Tykocinie robiliśmy dłuższy postój. Fajne miasteczko. Można dobrze tam zjeść - Opowieści z Narwi. W Lipsku trafiliśmy na lipny nocleg i szalone ilości wściekłych komarów. Nic nie polecę poza tym, żeby obejrzeć stare centrum Lipska. Noclegi zarezerwowałem. W Tykocinie "Pod Dębem" w Goniądzu na Jagiellońskiej 11, a w Lipsku w gospodarstwie agroturystycznym Słodka Pasieka. Możesz polecić co warto zobaczyć na odcinku Tykocin - Suwałki? Jak wygląda szlak? Łatwy do przejechania czy piach i korzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Wczoraj wróciłem z wyjazdu. Szlak prosty, łatwy do przejechania poza kilkoma krótkimi odcinkami. Uważam, że na niektórych odcinkach należy poprawić czy uzupełnić oznaczenia szlaku. W Tykocinie spałem w pensjonacie na Sokołowskiej 4, w Goniądzu na Dolistowskiej 11, w Lipsku na Żłobikowskiego 3 i te miejsca polecam z całego serca. Bardzo mili i uprzejmi właściciele. W Suwałkach spałem w akademiku, więc nie mam za dużo do powiedzenia na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.