kodeks Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 Witam potrzebuje roweru . Mam 15 lat około 174-176 wzrostu . Chcę kupić rower do tricków jak że też do spokojnego jeżdżenia. Mam na oku rowery typu dirt/street ale nie wiem dlaczego i jak działają z tym "single speed" czy może ktoś mi to wytłumaczyć ? Jak się na tym jeździ czy siodełko można podwyższyć? Czy to będzie rower do takiej jazdy jaką opisałem?
Fenthin Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 "Single speed" to dosłownie tłumacząc "jeden bieg". I dokładnie tak to działa. Dwie zębatki, łańcuch i kręcisz. Siodełko możesz sobie oczywiście podwyższyć, ale musiałbyś chyba wozić ze sobą drugą, półmetrową sztycę, żeby jako tako się przewieźć. W skrócie, szukasz dwóch rowerów. Z dwóch różnych, niemożliwych do pogodzenia ze sobą, światów. Tak obrazowo - to trochę jakbyś szukał sportowego kabrioletu, którym przewieziesz przy tym czteroosobową rodzinę, bernardyna oraz bagaże na wakacje, a po drodze skoczysz jeszcze na zakupy do Ikei .
kodeks Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Napisano 5 Kwietnia 2018 Dzięki za pomoc jeszcze jedno jaki jest opór tego jednego biegu czy jest bardziej lżejszy czy twardszy . Mam nadzieje że mnie rozumiesz
Fenthin Napisano 5 Kwietnia 2018 Napisano 5 Kwietnia 2018 To zależy od ilości zębów na tarczy korby oraz z tyłu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.