piotrkovski Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Witajcie, Składam rower dla mojej dziewczyny i znalazłem za 5e ramkę jak w tytule (16''). Pytanie do Was, czy można na tej ramie złożyć coś w miarę świeżego? Nie mam pojęcia jak wygląda kompatybilność choćby haka na przerzutkę, czy jakieś nowsze podejdą, czy tam jest inne mocowanie, suport, stery... oraz kwestia dampera bo w tej ramce jest jakiś stary RST, który ledwo działa. Reszta ramy (tj łożyska) w spoko stanie, 0 luzów itp jest trochę poobdzierana, ale mogę ją pomalować:D
SoloTM Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Ja bym brał, jak nie chcesz to wyślij mi namiary, chętnie kupię za 5 Euro. Wszystko nowe będzie pasować, damper kupuje się na wymiar/długość. Stery trzeba kupić zewnętrzne, suport każdy z gwintem, itp.
Ilia Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Można by złożyć coś świeżego. Hak dobierasz względem ramy, a nie przerzutki. Ale jak nawet tego nie wiesz to kup cały rower bo jak zaczniesz go składać to więcej Cię to będzie kosztować niż jak kupisz nowy lub jakąś używkę.
piotrkovski Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Napisano 4 Kwietnia 2018 21 godzin temu, Ilia napisał: Ale jak nawet tego nie wiesz to kup cały rower bo jak zaczniesz go składać to więcej Cię to będzie kosztować niż jak kupisz nowy lub jakąś używkę. Nie prosiłem w analizę mojej wiedzy/umiejętności, a tylko o odpowiedzi na proste (dla Was) pytania. Może i wyjdzie drożej... ale gdzie ja znajdę ten cały fun ze składania roweru? Doświadczenie etc.;) Lubię dłubać, rower już kiedyś złożyłem. Tylko że wtedy nie miałem takiej epokowej ramki:). Problem z napędem się chyba sam rozwiązał, mamy też równie epokowego klein'a plus pro, zaczynam myśleć poważniej nad zrobieniem go nie na świeżo, a na ładnie retro
SoloTM Napisano 4 Kwietnia 2018 Napisano 4 Kwietnia 2018 Świetny pomysł. Dlatego chciałem ramę za te pieniądze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.