andrzejken Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Muszę jutro po południu chrześniakowi oddać rower z wymienionym suportem.Wyjęty klasyczny ma długość z suwmiarki 132mm. i niestety wyraźne pęknięcia na jednej z misek między gwintem a kołnierzem.W sklepie mieli 133mm i 131mm.Dylemat milimetra ale - lepiej brać krótszy i nie dociskać korb czy dłuższy o docisnąć solidnie -?Na starym brak jakichkolwiek danych ,i się rozpadł przy demontażu (kulki ,gniazda w częściach) i nie pamiętam jak było z odległością zębatek o ramy,ale chyba 1mm nie robi różnicy?
Gość Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie idź drogą że albo dokręcisz za lekko albo za mocno w zależności od długości. 1mm nie powinien mieć znaczenia, co najwyżej będziesz musiał lekko podregulować przerzutkę.
andrzejken Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Napisano 3 Kwietnia 2018 No właśnie to krótszy czy dłuższy (dokręcam zawsze solidnie) ?
Gość Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Ja bym wziął dłuższy. Jeżeli to korba na kwadrat to i tak siłą rzeczy nigdy ramiona nie ustawiają się tak jak poprzednio.
andrzejken Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Napisano 4 Kwietnia 2018 Temat do zamknięcia.Zabrałem krótszy bo dłuższy został sprzedany.Po zamontowaniu większej różnicy nie zauważyłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.