tebich Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam forumowiczow Zamierzam wczyscic swoje avidy i zalac je nowym plynem. Zestaw do wymiany plynu juz mam tylko czy mogl by mi ktos w skrucie opisac jak je dobrze wyczysic i jak wyglada wymiana plynu w tym modelu ? Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez tebich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Ja zaciski Shimano myłem normalnie wodą z płynem i miękkim pędzelkiem. Bez przesady i z głową, wtedy nic nie powinno się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tebich Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Czy jak rozpolowie zacisk i wyciagne tloczki to plyn sie wyleje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Oczywiście że tak, po co chcesz to ruszać? Umyj całość dokładnie, wytrzyj, następnie delikatnie wysuń tłoczki i nasmaruj smarem do tłoczków hamulcowych. Schowaj tłoczki, wytrzyj nadmiar i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tebich Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Chcialem wyciagnac tloczki i je dobrze wyczyscic bo rower kupilem uzywany i kto wie w jakim to jest stanie i wydaje mi sie ze jeden z tloczkow nie chowa sie do konca a tak raczej nie powinno byc i na pewno bede chcial zalac nowego dota Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez tebich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 To rozkładaj, tylko mając małą wiedzę serwisową możesz zniszczyć coś nieodwracalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tebich Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Albo zrobie tak jak mowisz wyczyszcze go woda z plynem porzadnie pedzlem bo skoro nic nie obciera o tarcze to nie bede go ruszal ale plyn musze wymienic bo klamka tak jakby troche gumowata i lapie parwie przy kierownicy a ta paste to jak nalozyc ? Do okola kazdego tloczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie pastę tylko smar do tłoczków. Wysuwasz tłoczek ( najlepiej jeden, drugi trzymasz żeby się nie wysuwał), czyścisz go czymś delikatnym, np patyczkiem kosmetycznym z Izopropanolem a potem nakładasz smar. Smar do tłoczków kupisz w motoryzacyjnym, tubka jak od Superglue kosztuje jakieś bardzo małe pieniądze. Nie pamiętam dokładnie ale chyba z 2 zł. Wydaje się że jest mało tego smaru ale starczy na dobre kilka serwisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tebich Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Ok juz wszystko rozumiem jeszcze tylko jedno pytanie czy moge przytrzymac jeden tloczek a drugi wycisnac do konca tzn wcisnac klamke do konca czy w ten sposob tloczek wypadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Po pierwszym naciśnięciu nie wypadnie, ale też nie przesadzaj i rób wszystko powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi