kacper1245 Napisano 3 Kwietnia 2018 Napisano 3 Kwietnia 2018 Jakim olejem najlepiej zalać (coś tańszego niż oryginalny)? Czy może być olej do smażenia np. kujawski
Mod Team sznib Napisano 3 Kwietnia 2018 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2018 http://allegro.pl/shimano-olej-mineralny-100ml-do-hamulcow-tarczowyc-i6698042107.html a jak to za drogo to lepiej sprzedaj rower.
kacper1245 Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Napisano 3 Kwietnia 2018 Dzięki bardzo fajna opcja, chyba skorzystam
Mod Team michuuu Napisano 3 Kwietnia 2018 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2018 Opcja normalna. 50 minut temu, kacper1245 napisał: Czy może być olej do smażenia np. kujawski To by była opcja fajna.
Pinifarina Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Rzepakowy ma tą samą klasę lepkości. Tylko nie jest wytrzymały na temperaturę, ale to nie jest problem dopóki nie hamujesz Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Pinifarina
Track Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 0,5l jest najlepsze https://seltrade.pl/plyn-hamulcowy-mineralny-500ml#prettyPhoto
piciu256 Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Olej sojowy sprawdza się bardzo dobrze, wytrzymałość na temperaturę wysoka, no i podobna gęstość do mineralnego 10w40, jedyny problem to dośc wysoka temperatura zamarzania Tutaj test w silniku: https://youtu.be/sbPxLm21gek ale nie polecam bo na pewno się "psuje" szybciej niż mineralny, tj ten się psuje a olej z ropy wogóle.
phoe Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Weźcie wy się z tym olejem jadalnym ogarnijcie, bo 100ml oryginalnego Shimano za 10-12zł wystarcza na zalanie 4 hamulców...
Dokumosa Napisano 6 Kwietnia 2018 Napisano 6 Kwietnia 2018 Jestem przekonany, że kujawski jest odporny na wyższą temperaturę niż olej Shimano a do tego jest bardziej uniwersalny - można np. schabowego na nim usmażyć. Na pewno do hamulców będzie lepszy niż śmietana. 1
Rekomendowane odpowiedzi