Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Rzepakowy ma tą samą klasę lepkości. Tylko nie jest wytrzymały na temperaturę, ale to nie jest problem dopóki nie hamujesz  

Edytowane przez Pinifarina
Napisano

Olej sojowy sprawdza się bardzo dobrze, wytrzymałość na temperaturę wysoka, no i podobna gęstość do mineralnego 10w40, jedyny problem to dośc wysoka temperatura zamarzania ;) Tutaj test w silniku: https://youtu.be/sbPxLm21gek ale nie polecam bo na pewno się "psuje" szybciej niż mineralny, tj ten się psuje a olej z ropy wogóle.

 

Napisano

Jestem przekonany, że kujawski jest odporny na wyższą temperaturę niż olej Shimano a do tego jest bardziej uniwersalny - można np. schabowego na nim usmażyć. Na pewno do hamulców będzie lepszy niż śmietana.

  • +1 pomógł 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...