Imar Napisano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Cześć. Na sprzedaż idzie mój wieczorowy projekt "nuda". Trawił do mnie rower w bardzo słabym stanie technicznym. Rower został rozebrany na części pierwsze, każda część została wyczyszczona i złożona. Wiele części nie nadawało się do ponownego zamontowania. Rama wykonana z aluminium 7005, bardzo solidna i wytrzymała. Największym atutem tego roweru jest napęd, zbudowany na bardzo trwałej piaście Nexus 7. Piasta wyprodukowana w Japonii. Została rozebrana, widok po rozebraniu bardzo mnie ucieszył, w środku zastałem po prostu brudny smar, zero korozji. Chciałem uzyskać jak najwyższą jakość. Złożyłem koła na nowych obręczach Vuelta, kapslowana, 36 otworów, szprychy nierdzewne. Uzyskując wytrzymałe sztywne koło. Przednia piasta, Japońskie Shimano STX RC, rarytas. Nowe części: kierownica chwyty kierownicy kompletny przedni hamulec - klamka, szczęki hamulcowe(super hamulec, można zastosować każdy współczesny klocek v-brake, posiada regulacje naprężenia sprężyn) koło przód obręcz i szprychy koła tył okablowanie piasty hamulca przód - nierdzewne szlifowane linki i pancerz Jagwire najwyższej jakości ogumienie - dętki z zaworem samochodowym, opony antyprzebiciowe 700x35c Compass oś suportu siodło akcesoria – stopka, błotniki, dzwonek, odblaski Długość rury podsiodłowej 53cm, długość rury górnej 56cm. Według starej specyfikacji roweru na 99% jestem pewien że został wyprodukowany w Niemczech. Ten rower jest zbudowany, tak jakby miał być zbudowany podemnie. Dodam że nie sprzedaję roweru dla zarobku, przy wkładzie gotówki i czasu jaki przeznaczyłem na ten rower, jest to nie możliwę żeby zarobić. Rower jest gotowy do jazdy, każdego chętnego zapraszam do kontaktu zemną. 900 złotych. Zdjęcia: https://www.olx.pl/oferta/rower-trekingowy-nexus7-28-CID767-IDte1lP.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Grudnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.