Gość Napisano 1 Kwietnia 2018 Napisano 1 Kwietnia 2018 Hej, Mam problem z mostkiem Accent Twenty który opisywałem tutaj: Niestety Velo milczy jeżeli chodzi o moje zgłoszenie mailowe. Znajomy serwisant do nich dzwonił i sprawą zajmą się po świętach. Nawet jak coś wymyślą to minie trochę czasu a sezon się powoli zaczyna. Żeby rozwiązać problem we własnym zakresie pomyślałem że wytnę ( mam cyrkiel tnący) podkładkę z tworzywa sztucznego, takiego jak używa się do produkcji np pudełek DVD. Czy według Was taka podkładka wytrzyma? UPDATE: Znalazłem informację że Chris King dodaje do sterów taką cienką plastikową podkładkę. Podobno ma zapobiegać trzeszczeniu i wyrównać powierzchnię docisku gdyby podkładki/ mostek nie były idealnie równe.
Gość Napisano 1 Kwietnia 2018 Napisano 1 Kwietnia 2018 Przejrzalem Twoj temat o mostku... ale puscili liptona ;-))) Nie wiem czy rzezba w podkladkach cos da, niby nie dociskaja ich jakies wielkie sily...ale zawsze nacisk nie bedzie rowny. Jak dla mnie ten mostek to kicz i niedoroba. Jesli to ma byc dobrze zrobione, bez obawy o luzowanie sie sterow, to ktos musialby zrobic "planowanie" tego mostka i zrownoleglic obie plaszczyzny styku. Ja bym to dziadostwo odesłał.
Gość Napisano 1 Kwietnia 2018 Napisano 1 Kwietnia 2018 Ciężko powiedzieć czy cala powierzchnia nie jest rownolegla czy tylko koncowka przy samoch srubach. Wtedy byc moze podkladka o bardzo malej srednicy by zalatwila sprawe. Tak czy inaczej zgadzam sie ze odstawili lipe...
tomek232 Napisano 1 Kwietnia 2018 Napisano 1 Kwietnia 2018 A może to tylko ten Twój konkretny egzemplarz jest wadliwy i wymiana na nowy rozwiąże problem? Jeśli chcesz używać ten co masz, to spiłuj podkładkę aluminiową tak, aby nie było szczeliny pomiędzy podkładką a mostkiem. Z podkładką plastikową bym nie kombinował.
Gość Napisano 1 Kwietnia 2018 Napisano 1 Kwietnia 2018 Dlatego właśnie czekam na odpowiedź od Velo. Natomiast oglądałem drugi egzemplarz w sklepie i problem był podobny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.