Ice123 Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 więc chcialbym zrobic w ramie NS Decade kolor "RAW". Co będzie potrzebne? Czy podczas sciagania lakieru paint removerem bedzie trzeba czyms ja zabezpieczyć przed korozją. i czym ją trochę nabłyszczyć?
Ice123 Napisano 31 Marca 2018 Autor Napisano 31 Marca 2018 po prostu surowy. Ten co jest po zdjęciu koloru
Gość Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 No to nie kolor tylko gołe aluminium... Musisz zdjąć farbę, wyrównać całą powłokę żeby nie było przebarwień, np włókniną ścierną. Potem na to szybko lakier bezbarwny bo aluminium bardzo szybko się utlenia i zmienia wygląd. Tyle że prawdę mówiąc nie wiem jakiego lakieru użyć żeby trzymał na gołe aluminium.
Ice123 Napisano 31 Marca 2018 Autor Napisano 31 Marca 2018 A ściągać paint removerem czy jednak normalnie papierem ściernym?
TheJW Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Oddaj do specjalistów jeśli chcesz mieć pewność, że coś w ogóle z tego będzie. Wczoraj na serwisie miałem ramę malowaną garażowymi metodami. Po przeglądzie konserwacyjnym połowa farby została na podłodze i stojaku.
Gość Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Ściągaczem do farb. Papierem nie dasz rady, zwłaszcza w zakamarkach itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.