sn3jk Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam, chciałbym zmienić moją sztyce Bontragera 27.2x330 [mm] na coś dluzszego 400 [mm] Myślałem nad : 1. Boplight Pro ( 7075-T6 3D) 400 mm -> 248g 2. Ritchey Comp ( 7075-T6) 400 mm -> 307g 3. Kalloy Guizzo ( 7075) >400mm - > 274g Z racji wagi aktualnie 100 kg biore chyba slusznie pod uwage sztyce z mocowaniem na dwie śruby ( jeżeli nie jest to konieczne, a także macie tańsze, wytrzymałe propozycje too podajcie ). W zasadzie niska waga sztycy w moim przypadku nie jest priorytetem, a niższa cena byłaby mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 To ,ze wybrales mocowanie z 2 sruby to zrobiles dobrze Na Twoim miejscu wybralbym z tych sztyc cos co nie jest za ciezkie ,ale tez nie calkiem lekkie i logicznie myslac wypadloby na Kalloya. Jesli chodzi o wage ,bo jesli o producenta to wzialbym Boplighta ,albo Ritcheya. Chociaz patrzac z drugiej strony, teoretycznie nie powinno nic sie stac gdy wybierzesz tego Boplighta. A co mysla inni forumowicze o tym Boplight'cie dla sn3jka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Mam 85 kg i sztyce Boplighta. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Powoli sie utwierdza to co mowilem ,ze nie powinno byc problemu nawet gdy kupisz tego boplighta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 jednak wzialbym ritcheya-kuzyn ktory wazy okolo 92-95 kg skacze na niej juz ze 3 lata moze jest wysunieta na gora 15cm ale z kolei skasowal po nieudanym locie na niej juz kilka siodelek-raz tylko pekla srubka(on ma na jedna srubke)ale sztycy nic nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No tak ,ale jest mowa o normalnej jezdzie ,a nie skakaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 no tak ale tutaj jezdziec jest ciezszy i sztyca bedzie naprawde mono wyciagnieta-po prostu stwierdzam na podstawie tego co kuzyn z nia robil ze to mocna sztyca i skoro jest brana pod uwage to sadze ze mozna ja polecic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja polecam thomsone Elite'a! Sztyca po prostu full wypas. Al7000, 228 g wersja 410 mm:)Noi jakosc wykonania. Cena w sklepie 399 zl na eBay choda po 150 zl czyli tyle co ten dziadowski ritchey w sklepie w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 co fakt to fakt thomson bylby idealny problemem jednak jest tylko cena i chec zamawiania z zagranicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 chec zamawiania z zagranicy No z tym wiekszego problemu to raczej nie ma. Gorzej z cena ale jak mowie to chodza po tyle co ten ritchey. nie wiem tylko ile kolega ma kasy an zbyciu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sn3jk Napisano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2006 130-140 zł max W zasadzie łapie sie jeszcze Ritchey PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Wszystkie ,ktore sa tutaj wymienione powinny bez problemu wtrzymac, wiec teraz mozesz sobie patrzec na koszta i wage jesli zalezy Ci na niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistach Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja bym oszdzedzil jeszcze 35 zl i kupil sztyce na 5 - 7 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Jestem podobnego zdania Tylko nie wiem czy kupilbm sztyce na az taki dlugi okres czasu:P Kiedys trzeba pozmieniac czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 bardziej bym sie bal o to ze rama sie zestarzeje i pekni a nowa bedzie pod inna srednice niz o przyszlosc thompsona-jest to firma ktora robi komponenty na tyle lekkie aby byly wystarczajaco wytrzymale w kazdych warunkach uzywania.te sztyce uzywa sie od lekkich rowerow po downhillowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.