render Napisano 30 Marca 2018 Napisano 30 Marca 2018 Witam Przerabiam napęd w rowerze szosowym i potrzebuję dorobić opór dla pancerza linki przerzutki na ramie. Myślałem jakoś z opaską na węża ale nie mam konkretnego pomysłu , może ktoś mi doradzi. Nie mam spawarki wiec przyspawanie odpada.
RafalxM Napisano 30 Marca 2018 Napisano 30 Marca 2018 Napisz w którym miejscu chcesz to zrobić , tzn której części ramy to ma dotyczyć.
render Napisano 30 Marca 2018 Autor Napisano 30 Marca 2018 Zgadza się że można pełny pancerz ale ja jednak wolę dzielony To mocowanie ma być umieszczone zgodnie z rysunkiem
Gość Napisano 30 Marca 2018 Napisano 30 Marca 2018 Nie zrobisz nic co będzie wystarczająco sztywne. Puść pancerz do następnej przelotki i tyle.
RafalxM Napisano 30 Marca 2018 Napisano 30 Marca 2018 @render jeśli upierasz się , że ma być w tym miejscu to pozostaje chyba poszukać takiej obejmy http://allegro.pl/obejma-na-pancerz-linke-hamulca-vintage-i7134612276.html lub próbować dostosować obejmę starego typu na której montowano kiedyś manetki przerzutek. Coś takiego: ... i do tego zakombinować jakoś opór dla pancerza Lub taka konstrukcja: Czyli sztywne aluminium , ale na zawiasie (kwestia doboru średnicy), tylko do tego trudniej dodać jakies mocowanie no i najgorzej będzie wyglądać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.