huston91 Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 cześć. Chcę przeznaczyć około 2000 zł (1800-2300) na rower i niewiem co wybrać. Nie znam żadnej marki oprócz Trexstar, Grand i Gruunfo, a dowiedziałem się że nie są to dobre rowery. Proszę przedstawcie mi jakieś propozycje !!! iech każdy napisze co by wybrał i niech poda link Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Takich tematów było baaaardzo dużo. Te rowery to jest gówno totalne (sorka za wyrażenie, ale tego się inaczej nie da określić) Nie podałeś stylu jazdy, ale podejżewam,że XC to może to Ale byś musiał troche dołożyć, ale rower całkiem fajny sam Go chciałem kupić, ale woląłem składać Kelly's Imagine Może coś takiego Kelly's Magic Tego też chciałem kupić, ale jak ww. wolałem składać Kross Level A6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baraka Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Po co drugi temat zakłdasz jak dostałeś dużo odpowiedzi w poprzednim , pozaym rower powżej 2000zł dla kogoś w twoim wieku to przesada bardzo łatwo okraść 14 latka a taki drogi rower do tego zachęca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheKamil Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 bardzo łatwo okraść 14 latka dlaczego , jak jest napakowany :lol: Najpierw napisz jaki styl jeździsz , przyjmijmy że street / dirt ( to teraz popularne ) to możesz złożyć coś na Destroyer jump + Marcok uzywany np . Dirt Jam albo Manitou stance na qr 20 koniecznie - zupełnie inna jazda :twisted: +Sunrims debil tracki a reszte to obojętnie , aha i jak przerzutka to tylko sora ale single rządzi :028: pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Baraka ja mam 13 lat i mam rower za 2100 zl i co ma mi go tata wziąsc i powiedziec ze za mlody jestes dorosnij i rzuci mi jakimś gownianym makrem i powie jeździj na razie na tym o co ci chodzi jesli ma kase i sie nie boi złodziei niech kupuje co chce a tu masz mu doradzic co ma kupic a nie wyrazac swojej osobistej opini na temat tego co on powinien a nie. Sorki za OT A teraz na temat możesz kupić np Meride: http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=5&gr=38&id=262 Tylko nie wiem czy już ją mają bo jak ja chcialem w czerwcu kupować to tego nie bylo mieli dostać w 2007 może juz przyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Baksik22, wiem, że poziom edukacji w naszych gimnazjach nie należy do najwyższych ale chyba uczą tam czegoś takiego jak interpunkcja (jakbyś nie wiedział, są to m.in. kropki i przecinki)?? A do autora tematu: użyj opcji SZUKAJ i poczytaj trochę forum! Takich tematów jest już kilka, jak nie kilkanaście!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baraka Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 baksik22 po to jest forum żeby każdy mugł sie wypowiedzieć co myśli , takie jest moje zdanie i tyle , jak sie nie boi to jego sprawa ja tylko mówie co myśle , o ile łatwiej okraść przeciętnego 14 latka od powiedzmy przeciętnego 20 latka , dobra ale nie o tym tamat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Nie czepiajcie się wieku ludzi. 2 tysiące to optymalna półka cenowa na przyzwoity rower. Na wstępie pomijając wszelkie makrokesze zaczynamy cenowo od ~1000zł. Niestety wiąże to się z wieloma ustępstwami (kiepska korba, hamulce marki no name itp). Za 2000 można już złożyć coś sensownego. Szaleństwem byłoby kupno roweru za >5k (zakładając, że chłopak nie startuje) a nie za 2000.... Baraka ja w wieku 15 lat byłem tak zbudowany, jak jestem teraz. No może w pasie mi "beerceps" urósł trochę No a ostatnio do mojego brata (12 lat) przyszedł kolega który jest większy niż ja <szok> Huston91 naucz się może korzystać z opcji szukaj. Masz też przyklejony temat pod tytułem "rowery według poszczególnych przedziałów cenowych" a informacji w archiwum jest sporo. Szanuj więc czas ludzi z forum... Pisanie po raz dziesiąty tego samego to strata czasu... Wracając do tematu rowerów jest dużo. Na niektóre rowery nawet bym nie patrzył szczerze... Jest koniec sezonu, więc rozpoczął się okres wyprzedarzy - musisz cierpliwie szukać też. Powiem Ci mniej więcej na co powinieneś liczyć w tej kategorii cenowej: -rama nie powinna być kowadłem (czytaj <1900gram) -amortyzator -coś na poziomie RS Judy J4 z manetką, axon albo coś podobnego) -osprzęt (zwróć uwagę, żebyś sprzęt miał zrównoważony. Najlepiej żeby była pełna grupa np deore. W tej cenie kupowaliśmy rowerki na sramie x7 więc proponowana wyżej merida na acerze jest śmieszna według mnie... -koła - możliwie lekkie (np piasty lx, mavic 317) To takie ogólne przemyślenia- wskazówki. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz wiele ciekawych ofert. Poświęć tylko trochę czasu na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam osobiście polecam Kross Level A6 , ewentualnie dołożyć i kupić Kelly's Imagine Pozdr. Xellon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf888 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 witam prosze o pomoc w znalezieniu dla mnie odpowiedniego spzretu kuzyn polecil mi ghost'a ebs1 http://www.rower.com/archiwum.php?art=3128 mnie osobiscie podoba sie merida http://www.allegro.pl/item608442189_merida...2009r_raty.html ale wedlug niego meridy zaczynaja sie od 3tys zl (na ktore warto zwrocic uwage) moj wzrost to jakies 190cm waga ok 120kg rower ptrzebuje do wszystkiego troche las troche droga czasem dojazd do pracy ewentualnie jaks dalsza wycieczka kwota jaka dysponuje to ok 2tys zl prosze o pomoc w wyborze jakiegos bika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TeD Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam! Być może pomocny w doborze będzie artykuł w kwietniowym Bikeboard`zie. Tam właśnie testowane są rowerki w tym przedziale cenowym crossy i mtb czyli coś co spełni Twoje wymagania. Przy okazji artykułu omówione są przeróżne aspekty doboru roweru także polecam zakup. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Jedno jest pewne - amortyzatory XCM (z Ghosta czy innego roweru) nie są dla osób o twojej wadze - z tych dwóch lepszym wyborem była by Merida (20" było by może ok., ale może 22" będą lepsze) Ew. Unibike: http://www.unibike.pl/flite.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazapius Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Zastanów się czy wolisz hardtail'a (wtedy masz lepszy osprzęt w tej samej cenie, ale na większych wybojach musisz zwalniać bo możesz sobie mocno obtłuc to i owo) czy rower z amortyzowanym tyłem. Myślę, że w tej cenie osprzęt będzie w miarę przyzwoity w fullu. Polecam kupić fulla (o ile dozbierasz jeszcze trochę kasy), tylko koniecznie z blokowanym, lub przynajmniej szybko regulowanym damperem. Bez blokady przedniego amortyzatora jakoś dasz radę na drogach utwardzonych i pod górę, ale pracujący damper w takich sytuacjach to tragedia. Teraz są fajne przeceny i aukcje na Giant'a Yukon'a FX3 ( http://www.isport.pl/sklep/images/rowery/giant/yukonfx3.jpg za 2250zł można dostać nowego, a używanego widziałem za 1900, choć podobno ceny schodzą nawet do 1700 ) lub Magnum'a Escapade'a http://rowery.onet.pl/_i/sprzet/rowery/600/2007_8374.jpg nowy za około 2450zł - 2490zł). Możesz też pomyśleć o Rockrider'ze 6.3 (około 1700 zł nowy, ale z 2008 roku). Z hardtaili się nie orientuję w tej chwili, bo ja wybierałem max do 1700zł hardtaila, a teraz myślę o fullu. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.