Gość Napisano 28 Marca 2018 Napisano 28 Marca 2018 Prowadzę warsztat rowerowy. Częstą usługą jest mycie napędu, a także naprawa piast biegowych. Zatem sporo cennego czasu zabiera dokładne pucowanie silnie zabrudzonych podzespołów. By jakość usług była jeszcze lepsza, a czas usługi się skrócił postanowiłem kupić myjkę ultradźwiękową. Czy któryś z szanownych kolegów miał z tym urządzeniem styczność? Którą warto wybrać? Dodam tylko że budżet raczej do 500 zł i objętość taka, by się zmieściła np. szosowa korba z blatami. Jak ona wejdzie to reszta podzespołów również.
ACTIVIA Napisano 28 Marca 2018 Napisano 28 Marca 2018 Niedawno otrzymałem myjkę i mówię ci od razu że musisz mieć min. 15 litrową. Poniższe są za małe i korba ci nie wejdzie. Ja akurat dostałem za darmo z Suntoura lecz patrząc na ceny to taniej niż 1000zł nie schodzą
Gość Napisano 28 Marca 2018 Napisano 28 Marca 2018 A jaki jest czas mycia powiedzmy piasty biegowej, lub korby? Zawsze można myć na 2x czyli wpierw jedna strona, a po jej wymyciu 2 strona. Drugie pytanie to myje się to w wodzie np z detergentem czy w chemii np benzyna, ropa lub inne preparaty?
ACTIVIA Napisano 29 Marca 2018 Napisano 29 Marca 2018 Koledzy na forum CNC pisali że korzystali z benzyny ekstrakcyjnej lecz to tam jeden był taki świr. Bo licz się z tym że materiał jest łatwo palny Ja używam tego środka http://allegro.pl/plyn-do-myjek-myjki-ultradzwiekowej-koncentrat-5-l-i5951215063.html lecz bez rozrabiania z wodą. Żeby dobrze usuwał brud to musisz mieć myjkę która da radę osiągać temperaturę 60-70 stopni bo dopiero przy tej temperaturze cały brud schodzi idealnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.