tolcz Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Hej, Jest to mój pierwszy post na Waszym forum, więc mam nadzieję, że dobrze trafiłem z działem, w którym piszę. Przejdźmy do rzeczy, na początku kwietnia planuję zakup roweru - pierwszego lepszego roweru, którym sprawnie będę jeździł po miejskich ścieżkach rowerowych, po leśnych ścieżkach rowerowych, czy też po polnych drogach. Rower, który ma sprawdzać się wszędzie. Naturalnie jestem amatorem, jednak chciałbym, aby sprzęt był jak dla mnie na wysokim poziomie. Znalazłem rower http://allegro.pl/29-lazaro-core-v3-wypasione-mtb-alivio-alivio-i6863656950.html?reco_id=74d02bf5-328c-11e8-9202-246e963204c8&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco& Jest to Lazaro Core V3 na kołach 29'', z ramą 18''. Ja natomiast mam 173 cm wzrostu, więc według tabelek i wyliczeń rower z taką ramą jest odpowiedni dla mnie. Kusi obecność w tej cenie osprzętu z linii Alvio. Prosiłbym o jakieś porady, czy ten rower będzie spełniał moje oczekiwania, czy będzie trwały (naturalnie standardowy serwis przewiduję w serwisie). Natomiast najważniejszym moim pytaniem jest to, czy koła 29'' i rama 18'' będą współgrały z moim wzrostem 173cm? Chciałbym czuć się dobrze i pewnie na takim sprzęcie. (Mój aktualny rower to mega ciężki sprzęt, nie wygodny, stary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 To nie jest rower klasy premium, nie rozczaruj się. Ale rozumiem, że cena jest ważnym czynnikiem. Napęd 3x9 to już historia. Amortyzator też bardzo słaby. Pytanie na czym jeździłeś dotychczas bo może jednak skok jakościowy być ogromny. Mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolcz Napisano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Aktualny mój rower to zabytek, kupiony 10 lat temu na giełdzie, totalny no name. Przykładowo wniesienie go po schodach z racji na wagę to zadanie mega ciężkie. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to topowy rower. Jestem również otwarty na propozycje do 2 tys. zł. Szukałem czegoś z osprzętem min. Alvio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 A wiesz ile ten Lazaro Core V3 waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolcz Napisano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Nie mam dokładnych danych, będę to ustalał jeszcze. Jednak nie sądzę, że jest w stanie przebić masę mojego roweru, która wynosi 17kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Na tym osprzęcie jest to rower godny polecenia, marka nie jest kultowa, to zwykły no name - składak, ale z w miarę przyzwoitych w tej cenie części. Wiadomo, że każdy by chciał rower cały na xt i napędzie minimum 2x11 ale w cenie do 2 tyś bez widocznych "min" w osprzęcie to lepszego trudno znaleźć. Ważył będzie podobnie do wszystkich konkurencyjnych z deca, rometa, krossa itp. Jeśli dodatkowo masz serwis blisko to jak znalazł. Chcesz mieć lans - kup rower markowego producenta, będzie miał trochę gorszy osprzęt, chcesz mieć lepszy osprzęt kosztem lansu - to lazaro. Chcesz to wypośrodkować bierz Krossa, Rometa i podobnych. Edytowane 28 Marca 2018 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Oczywiście doczytałeś w opisie iż, przedmiotem aukcji jest rower LAZARO CORE 29 V3 w wersji na 2016rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolcz Napisano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Tak, wiem, że to wersja na rok 2016. Nie upieram się przy Lazaro, chętnie poznam jakieś inne konkretne propozycje wraz z linkami. Wyżej napisałem czym się kieruję i to, że jestem amatorem, jeżdżę dla przyjemności i zdrowia, a nie dla startów w zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Nie potrzeba podawać linków. Najpierw ustal jaki typ roweru: mtb, cross, fitnes przełj/gravel, bo z tego co podałeś pseudo mtb, na uginaczu typu xcm do niczego Ci nie jest potrzebny. Poczytaj Forum, przemyśl budżet, ustal priorytety i voilà! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tolcz Napisano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Budżet na sam rower to 2 tys. zł. Chciałbym mtb, ze względu na różnorodność terenu w jakiej lubię się poruszać. Co do parametrów technicznych nie wiele wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Wzrost wzrostem ale istotna jest też długość nogi - jeśli nie chcesz sobie obtłuc tego i owego http://allegro.pl/2017-eries-eveo-29er-alivio-lor-szary-i7203636937.html osprzęt zbliżony, a rozmiar 17" jeśli się będziesz upierać przy kole 29" powinien być ciut niższy. Edytowane 28 Marca 2018 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Dobrze w tym Eries Eveo podali chociaż przybliżoną wagę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 1700, lepszy amor, świetna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Amor bajka Marka Sr Suntour Waga (gramy) 2130 Stan Nowy Średnica rury 1,1/8" (28,6 mm) Rozmiar koła " 29" Rodzaj rury ahead Mocowanie hamulca tarcza Medium ściskane sprężyna Średnica osi 9 mm Rozmiar koła (cale) 29 A byłbym zapomniał skok dla koła 29" to całe 80mm Edytowane 28 Marca 2018 przez Track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Ciekawe za ile sprzedaliby bez amora A serio to zapewne nierealne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Marca 2018 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Ten amrek zastąp porządnym sztywnym widelcem, nie alu - nierealne. Edytowane 28 Marca 2018 przez Track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi