jahoo84 Napisano 28 Marca 2018 Napisano 28 Marca 2018 Witam kolegów, czy ktoś z Was próbował połączyć zaciski czterotłoczkowe Magura z serii MT (MT5/MT7) z klamką saint konkretnie? Dlaczego pytam konkretnie o sainta, gdzieś przeczytałem że klamka np xtr różni się od saint ilością przepychania oleju w kierunku zacisku i jak o mixie magura+xtr można w internecie się dowiedzieć jak to działa tak o saincie nic nie znalazłem... Cytuj
Kaczorak Napisano 28 Marca 2018 Napisano 28 Marca 2018 Z tego co wiem to klamki shimano się niczym nie różnią oprócz kolorem i wykończeniem. Ilość przepychanego płynu jest taka sama w XT, XTR czy Saint dlatego można mieszać sobie zaciski z klamkami. Ludzie łączą klamki XT cxy XTR z zaciskami Saint. Więc jak się da pożenić klamkę XTR z Magurą to nie widzę żeby był problem z klamką Saint Cytuj
jahoo84 Napisano 28 Marca 2018 Autor Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Jesteś już kolejną osobą która mówi że te dźwignie nie różnią się od siebie, ok wierzę:) A może ktoś się wypowie jak sprawują się dźwignie Shimano z zaciskaniami 4 tloczkowymi magury. Edytowane 28 Marca 2018 przez jahoo84 Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 28 Marca 2018 Mod Team Napisano 28 Marca 2018 Człowieki na niemieckim forum się bawili w łączenie zacisku MT7 z klamkami Szimano i sobie chwalą. Do poczytania przez Gugle translatora https://www.mtb-news.de/forum/t/magura-mt7-mit-shimano-xtr-trail-hebeln.751103/ Jedne koleś na MTBR jeździ na zestawie MT7/Saint ( zacisk/klamka) i też zadowolony. Pewnie potrzebne będzie: -zacisk Magury - przewód Magury -pin Magury -oliwka Szimano -klamka Shimano - płyn Magury. Przy dobry złożeniu i odpowietrzeniu powinno działać. 1 Cytuj
akkwlsk Napisano 3 Stycznia 2019 Napisano 3 Stycznia 2019 Odgrzeję kotleta - @jahoo84 próbowałeś w końcu tego połączenia? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi