ojciec35 Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 (edytowane) Witam wszystkich Posiadam hamulce v brake XTR BR M 970 Jedna para posiada takie srebrne podkładki które są na stałe przymocowane wokół wejścia pod śrubę -druga zaś para nie posiada tych podkładek w ogóle Z związku z tym mam pytanie 1)Która para zacisków jest przeznaczona na przód - która zaś na tył 2) Mam taki problem z prawą szczęką-ta która posiada taka srebrną podkładkę - mianowicie chodzi mi -nie wiem jak to nazawac-ogranicznik śruby (kowadełko )jest to pokazane na zdjęciu -ten ogranicznik jest zerwany !! Śruba niby blokuje się na tym co pozostało z tego zerwanego ogranicznika Czy reklamować hamulce-czy raczej można jeździć z taka wadą Serdecznie dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam! Edytowane 26 Marca 2018 przez ojciec35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 (edytowane) Tak na szybko: żadne szczęki XTR nie miały zintegrowanych podkładek. To co widać na zdjęciu to pewnie wciśnięta podkładka podczas nieumiejętnego dokręcania śruby. Ponadto jest nieoryginalna, jeśli masz fabryczne śruby to nie da się ich dokręcić z inną, niż oryginalną podkładką. To pewnie najmniejszy problem, trzeba po prosto wywalić podkładkę. Jeśli hamulec ma ułamany bolec (chodzi Ci o element, który wchodzi w otwory przy piwocie) to odesłałbym go tam, skąd przybył. EDIT: Już widzę na zdjęciu co jest urwane. Bez tego prawdopodobnie nie napniesz sprężyny. A jeśli nawet, to szczęka jest uszkodzona i nie po to kupuje się XTR, żeby rzeźbić w g... Edytowane 26 Marca 2018 przez Punkxtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciec35 Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 nie chodzi mi o ta śrubę czarna od regulacji chyba odbijania szczęk która jest po lewej stronie na ostatnim zdjęciu zaznaczyłem to bolec który wkłada siew te 3 otwory jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Jeśli urwana jest końcówka tego pręta napinajacego szczekę i nie wchodzi końcówka pod śrubę regulacyjną to jak wyżej, odeslij i walcz o zwrot kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciec35 Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 tak tak ta końcówka jest urwana-pokazałem - to mała czerwona strzałka na ostatnim zdjęciu tuz przy śrubce od regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 (edytowane) A jesteś pewien, że o nic się ta śruba napinająca spręzynę nie opiera/ nie dziala ? https://www.google.pl/search?q=xtr+br-m951&client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=ss00_ahz0yj8aM%3A%2CoFBBAGpI4CtqMM%2C_&usg=__a-IP_WNWt_kViYF5_jPtYZ8JRLk%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjYqcmyvYraAhWwyaYKHdgiDpAQ9QEIOTAF#imgrc=l2oIxdwEjYbPLM: może wszytsko jest w porządku? Edytowane 26 Marca 2018 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciec35 Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 jest uszkodzenie na tym ograniczniku -urwany jest na 3-4 mm ponadto szczęka w jednym miejscu jest nadszczerbiona-sprzedający pisał w aukcji że hamulce są w stanie idealnym co się w ogóle nie porywa z tym co dostałem więc odsyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Fakt teraz widać w powiększeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi