xxqsxqs Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Czołem! Mam mały problem co do wyboru ramy do enduro pora zmienić mojego soila. Ma do wyboru 2 ramy Zumbi F11 rama z 2016 r niestety wyprodukowana jeszcze w mielcu, ale sprawdzona, prosta i poprawiona z poprawkami na 2018r. boję się tej ramy z mielca, bo opinie miały różne, na pewno nie pęknie, ma gwarancję, ale boję sie tych "krzywizn" do tego rama specyficzna, potem mogę je nie odsprzedać. lub Dartmoor blackbird 2018 , tutaj nowa rama , boję sie jedno zawiasowego zawieszenia, że proste i będzie pochłaniać energię na podjazdach plus cenowo bardzo podobnie, zumbi wyjdzie mnie taniej o jakieś 500 zł co jest sporą zachętą, ale za to producentmały i może być potem problem. na zumbi jeździłem, rewelacja! po prostu stabilnie i zabawowo i pewnie za to wydaje mi sie jakiś taki lichy, chodzi o wszystkie elementy montażowe zawieszenia.. jakieś opinie o blackbirdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Parę opinii przeczytałem na temat Blackbird-a, generalnie nie ma się co bać jednozawiasu a Dartmoor poprawił się z jakością swoich ram FS. Do tego z jakimś rabatem u lokalnego sprzedawcy Velo można nieco taniej wyrwać. Jeśli rozmiar/kolor Ci podejdzie możesz rozważyć https://www.on-one.co.uk/i/q/FROOCO27/on-one-codeine-275-frame przez wielu chwaloną. Z wysyłką wyjdzie nieco więcej jak Blackbird. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 www.1enduro.pl/test-dartmoor-blackbird-pro-2017/ Ja Ci wrzucam link do testu blacbirda, może Ci się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxqsxqs Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 test widziałem, myślałme że może ktoś ma i używa blackboirda z testami jak z dfoborem ramy, teoretycznie cyferki mówiły bierz ramę m w soil, a okazuje si eże jest za mała i się męczę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.