maczet190399 Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Podzielcie się Waszymi doświadczeniami w doborze rozmiarów dla bielizy BRUBECK szczególnie potówki i CRAFT Extreme. mam 178 cm i w klatce 102 cm. Teoretycznie pasuje mi M-ka, ale trochę się boje tak małego rozmiaru. W cywilu noszę M/L. Obecnie posiadam Craft XL i jest za duża. Znaczy nie opina ciała, ale tez nie wisi na mnie i nie widać pomarszczeń materiału Z góry dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 25 Marca 2018 Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Nie bój się M-ki od Crafta, Ja mam 173cm i w klatce 98cm, potówka S-ka jest idealna. Obecna rozmiarówka odzieży jest inna od tej sprzed 10-15 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 10 godzin temu, maczet190399 napisał: Obecnie posiadam Craft XL i jest za duża. No nie dziwie się ;-) ja mam 190cm w klatce 115cm i mam Lkę, ktora też jest duża. ;-) Brubecka kupiłem XL i ... niestety cechą brubecka jest to, że po pewnym czasie potrafi sie porozciągać, mimo to bardzo doobra bielizna jesli chodzi o odprowadanie itd, uzywalem jej bardzo czesto.. Wiecj ja bym polecał brać Brubecka zawsze o jeden mniejszego niz ten ktory siedzi idealnie. W zasadzie to jedyna bielizna jaka mi sie rozciągneł w tak znaczącym stopniu to własnie brubeck thermo. U Crafta, Mizuno, Adidas, HallyHansen nigdy takich rzeczy nie widzialem. Najgorzej jakosciowo wspominam jakas termo z DEca, aerofit cos tam. Z tych dwóch marek które wymieniłeś, zdecydowanie wole Crafta. Poza bielizna trzymaja się rozmiarówki i w ciemno moge brac ich XLki. Jakościowo są mega super. Mam od nich 2 sztuki spodni rowerowych, 2 getry biegowe, ze 2 bluzo/kurtki i wiatrowke plus jakies fajne bokserki sportowe, rękawki i nie było wtopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Dziękuje za odpowiedzi. Ja z tej za dużej Craft Extreme XL do tej pory w sumie tez jestem zadowolony. Tylko ze teraz zrobiła się za duża. Z Brubeck myślałem o wersiji 3D Pro na lato pod koszulkę jako potówka. Na jesień/zimę w sumie nie myślałem aby kupować Brubecka tylko właśnie Crafta Extreme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 12 godzin temu, cinol123 napisał: Z tych dwóch marek które wymieniłeś, zdecydowanie wole Crafta. Poza bielizna trzymaja się rozmiarówki i w ciemno moge brac ich XLki. Jakościowo są mega super. Ja mam odwrotne doświadczenia. Mam Craft Pro Zero i przy 188/113 XL jest akurat, więc normalnie. Próbowałem za to Windstoppera Crafta i był mikrusi. Cywilna bluza też jest na mnie przymała w rozmiarze XL. Poza tym, bielizna musi być obcisła. Więc, o ile nie krępuje ruchów, lepiej wziąć ciut za małą niż ciut za dużą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 31 Marca 2018 Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 craft M na 106 w klacie dość obcisłe. Więc myślę, że dla Ciebie M moze być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Na razie zakupiłem Ctrafta Extreme M-ke i jest dobra. L-ka też była OK, lecz trochę przydługa. Teraz dopiero pokazała na co ją stać. Idealnie odprowadza pot i skóra w ogóle nie jest mokra, jak to miało miejsc przy XL. Przy okazji zakupiłem Endura translite. Bardzo fajna i dobrze wykonana potówka. Czekam tylko na Brubeck. Tutaj zakupiłem jednak L-ke bo tak wypadało z tabelki. Najwyżej odeśle na wymianę. Został mi to zakupu jeszcze Craft Pro Cool Superlight, lecz budżet już wyczerpany. Zakupie ją w następnych miesiącach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 @maczet190399 możesz napisać jak leży na Tobie L z Brubecka? Patrząc na tabelkę to mój wzrost 175 czyli M, pas 89 czyli L a klatka 105 czyli XL i nie wiem co wybrać. Najrozsądniej byłoby wybrać L, ale jak pisał cinol i kilka osób na innych forach, może się rozciągnąć i będzie wisieć. O rozciąganiu ciuchów Brubecka czytałem, że nie wszystkie mają taką przypadłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Jak klatka 105 cm to bierz L. Poniżej 100 cm to M. Nie zauważyłem aby brubeck się rozciagnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.