Cruiser Napisano 24 Marca 2018 Napisano 24 Marca 2018 Witam , dziś zająłem się sterami mojego fulla , łożyska są w opłakanym stanie , próbowałem je reanimować ale są pordzewiałe i wolę kupić nowe , reszta jest w dobrym stanie , potrzebuję takie dwie sztuki łożysk: https://www.maddex.nl/webshop/onderdelen/balhoofdlagers/detail/1251/balhoofdlager-th-industries-118--acb-36x36-872.html u nas są takie , niby to samo ale numer inny no i niebyt tanie http://allegro.pl/fsa-lozysko-mr043-41-5mm-1-1-8-36x36st-1szt-cm-i7177962302.html I pytanie czy ktoś może ma dojście do takich łożysk albo może lepiej kupić nowe stery jak wydawać 100zł za łożyska?
LukaszNN Napisano 24 Marca 2018 Napisano 24 Marca 2018 Łożyska zardzewiałe od zewnątrz w przypadku zintegrowanych sterów to nawet bym powiedział norma, kręcą się swobodnie bez oporu?
Cruiser Napisano 24 Marca 2018 Autor Napisano 24 Marca 2018 No niby się kręcą ale czuć że mają już wżery , remontuję cały rower krok po kroku i nie chciałbym ich wkładać z powrotem , w suporcie są w dużo lepszym stanie , tam tylko je wyczyszczę i nałożę nowy smar ale te chciałbym wymienić i nie wiem czy wydać tą stówę czy nowe stery kupić , jak sądzisz?Potem jak już wszędzie będą elegancki to będę tylko do nich zaglądał od czasu do czasu.
LukaszNN Napisano 24 Marca 2018 Napisano 24 Marca 2018 Jak taniej Ci wyjdzie kupić kompletne stery niż same łożyska to bierz Jak będziesz montował łożyska nie wkładaj ich na sucho tylko lekko przesmaruj od zewnątrz łt lub innym smarem bo są bezpośrednio narażone na warunki atmosferyczne, są tam jakieś uszczelnienia w takich sterach ale pełnią bardziej rolę dekoracyjną, piach i większy syf zatrzymają ale wody już nie
Cruiser Napisano 24 Marca 2018 Autor Napisano 24 Marca 2018 Chyba jednak kupię całe stery wyjdzie mnie to samo a nawet może trochę taniej a wszystko będzie nowe.Tylko teraz pytanie na jakie się zdecydować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.