Wszolas Napisano 23 Marca 2018 Napisano 23 Marca 2018 Cześć,posiadam rower kellys whip 10 z 2017 czy jest jakiś lepszy osprzęt który można wymienić żeby lepiej się z niego korzystało Np.Hamulce,przerzutki. Nie wiem czy to ja nie umiem zmieniać przerzutek lecz gdy przednią zmienie z 3 na 1 i tylnią z 5 na 3 zdarza mi się że łańcuch spada i blokuje się między ramą a napędem czy to moja wina ? Czy to coś jest źle ustawione ?
Mod Team sznib Napisano 23 Marca 2018 Mod Team Napisano 23 Marca 2018 20 minut temu, Wszolas napisał: czy jest jakiś lepszy osprzęt który można wymienić żeby lepiej się z niego korzystało W przypadku tego roweru można wszystko zmienić zostawiając ramę. Osprzęt kiepski tu jest. Trzy przełożenia z przodu w takim rowerze to nieporozumienie. Do czego rower używasz? 23 minuty temu, Wszolas napisał: Czy to coś jest źle ustawione ? Tak, źle wyregulowana jest przerzutka.
Wszolas Napisano 23 Marca 2018 Autor Napisano 23 Marca 2018 na razie jeżdżę nim do szkoły ale próbuje też nauczyć się jakiś dropów itd najbardziej wkurza mnie to jak ta przerzutka spada musze ją wyregulować w takim razie. Może wymienić te przerzutki? Albo coś innego na coś lepszego ?
Mod Team sznib Napisano 23 Marca 2018 Mod Team Napisano 23 Marca 2018 Jak chcesz na tym skakać to przede wszystkim korbę zmień na taką z jedna zębatką i napinaczem. Amortyzator na jakiś odpowiedni, możesz poszukać jakiegoś Dirt jumpera na Allegro. To tak na dobry początek.
Dokumosa Napisano 23 Marca 2018 Napisano 23 Marca 2018 Musisz sobie odpowiedzieć na jedno zasadnicze pytanie - czego oczekujesz po zmianie. Rower po wymianie przerzutek sam nie będzie jeździł a nawet jego możliwości w żaden spośród się nie zmienią. Przeznaczenie roweru determinuje rama, koła, amortyzacja. Wszystko inne to pierdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.