Skocz do zawartości

[rower] Co można zmodernizować ?

Wszolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,posiadam rower kellys whip 10 z 2017 czy jest jakiś lepszy osprzęt który można wymienić żeby lepiej się z niego korzystało Np.Hamulce,przerzutki.

Nie wiem czy to ja nie umiem zmieniać przerzutek lecz gdy przednią zmienie z 3 na 1 i tylnią z 5 na 3 zdarza mi się że łańcuch spada i blokuje się między ramą a napędem czy to moja wina ? Czy to coś jest źle ustawione ?

• Mod Team
Napisano
20 minut temu, Wszolas napisał:

czy jest jakiś lepszy osprzęt który można wymienić żeby lepiej się z niego korzystało

W przypadku tego roweru można wszystko zmienić zostawiając ramę. Osprzęt kiepski tu jest. Trzy przełożenia z przodu w takim rowerze to nieporozumienie. Do czego rower używasz?

23 minuty temu, Wszolas napisał:

Czy to coś jest źle ustawione ?

Tak, źle wyregulowana jest przerzutka.

Napisano

na razie jeżdżę nim do szkoły ale próbuje też nauczyć się jakiś dropów itd najbardziej wkurza mnie to jak ta przerzutka spada musze ją wyregulować w takim razie.

Może wymienić te przerzutki? Albo coś innego na coś lepszego ?

• Mod Team
Napisano

Jak chcesz na tym skakać to przede wszystkim korbę zmień na taką z jedna zębatką i napinaczem. Amortyzator na jakiś odpowiedni, możesz poszukać jakiegoś Dirt jumpera na Allegro. To tak na dobry początek.

Napisano

Musisz sobie odpowiedzieć na jedno zasadnicze pytanie - czego oczekujesz po zmianie. Rower po wymianie przerzutek sam nie będzie jeździł a nawet jego możliwości w żaden spośród się nie zmienią. Przeznaczenie roweru determinuje rama, koła, amortyzacja.  Wszystko inne to pierdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...