Kreick Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Czółko! Sprzedam mojego Konia (dla ścisłości - Kona Unit 2015 rozmiar 19"). Rower przyjechał do mnie zza wysp sprowadzony przez kolegę Kovala (pewnie parę osób zna) 2 lata temu. Zmienione w nim wtedy były następujące rzeczy: - napęd z singlowego na 1x10 na Shimano Zee z kasetą 11-36, a z przodu koronka 32T Narrow-Wide Superstar Components - hamulce z Avidów BB7 na Shimano SLX - gripy z fabrycznych na lock-ony od Superstara Podczas mojego użytkowania przez 2 lata zostały wymienione: - siodło na jakiś model Bontragera - łańcuch ;p - piasta tylna na Novatec NT-D042SB - fabryczna z Joytecha miała jakieś wżery więc wymieniłem - łożyska suportu na maszynowe Accent BB-EX PRO - stery z fabrycznych osadzonych na wianuszkach na maszynowe Octane One Warp ZS44 - korba z fabrycznej FSA na dwurzędowy model Deore - założona jest malutka zębatka 26T w celu zrzucenia nań patykiem łańcucha na ten jeden najgorszy podjazd w czasie wyjazdu. Fabryczna korba miała już straszne luzy W Koniaku są zamontowane przesuwne haki. W lesie nie ma sobie równych, a na asfalcie czasem goniłem szosowców ;p Generalnie napęd jeszcze trochę pojeździ - łańcuch nie jest wyciągnięty, a jak w zeszłym roku w lato zakładałem nowy to kaseta ochoczo go przyjęła. Hamulce hamują, choć prawdopodobnie aby wycisnąć z nich całą moc przydałyby się nowe tarcze - ale to moje domysły. Wbrew temu co myślałem kiedyś klamki nie ciekną, ostatnio zwyczajnie je odpowietrzyłem w jakieś 30 sekund. Większych ognisk rudej nie zaobserwowałem, poza małymi odpryskami przy hakach i na górnej poprzeczce w okolicach otworu pod montaż błotnika. Nie cierpię jeździć w deszczu więc nie była niepotrzebnie narażana na rdzewienie. Rower był także regularnie myty. Zasadniczo, jakby ktoś miał chęć wsadzić do przodu piastę na maszynach i przerobić na singla to otrzymałby niewymagający serwisu wszędołaz. Approve od kolegi @akkwlsk mam, rower oglądał i polubił. Powiedzmy 2800zł. W rower wpakowałem mnóstwo czasu i pieniędzy, był moim oczkiem w głowie przez ostatnie 2 lata. Na wszelkie pytania z chęcią odpowiem. Rower można obmacać w Knurowie pod Gliwicami. Załączone zdjęcia są sprzed 2 lat - oprócz wymienionych wyżej nic się nie zmieniło. Jak będzie warun to zrobię aktualne zdjęcia. Rower powinien być idealny dla osoby o wzroście 176-186cm, ale polecam się przymierzyć. Mostek jest dość długi (chyba 80mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Link do OLX: https://www.olx.pl/oferta/rower-gorski-kona-unit-2015-1x10-CID767-IDt03Zn.html Opis identyczny jak tutaj więc nie ma co czytać, ale dodałem nowiusieńkie zdjęcia Cena spada do 2500 złociszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Dobra, za 2000 zł puszczę Konia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Sprzedany Można powiedzieć, że Konik zostaje w rodzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Grudnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.