Skocz do zawartości

[rower] Kona Unit 2015 1x10

Kreick

Rekomendowane odpowiedzi

Czółko!

Sprzedam mojego Konia (dla ścisłości - Kona Unit 2015 rozmiar 19").

Rower przyjechał do mnie zza wysp sprowadzony przez kolegę Kovala (pewnie parę osób zna) 2 lata temu. Zmienione w nim wtedy były następujące rzeczy:
- napęd z singlowego na 1x10 na Shimano Zee z kasetą 11-36, a z przodu koronka 32T Narrow-Wide Superstar Components
- hamulce z Avidów BB7 na Shimano SLX
- gripy z fabrycznych na lock-ony od Superstara

Podczas mojego użytkowania przez 2 lata zostały wymienione:
- siodło na jakiś model Bontragera
- łańcuch ;p
- piasta tylna na Novatec NT-D042SB - fabryczna z Joytecha miała jakieś wżery więc wymieniłem
- łożyska suportu na maszynowe Accent BB-EX PRO
- stery z fabrycznych osadzonych na wianuszkach na maszynowe Octane One Warp ZS44
- korba z fabrycznej FSA na dwurzędowy model Deore - założona jest malutka zębatka 26T w celu zrzucenia nań patykiem łańcucha na ten jeden najgorszy podjazd w czasie wyjazdu. Fabryczna korba miała już straszne luzy

W Koniaku są zamontowane przesuwne haki. W lesie nie ma sobie równych, a na asfalcie czasem goniłem szosowców ;p Generalnie napęd jeszcze trochę pojeździ - łańcuch nie jest wyciągnięty, a jak w zeszłym roku w lato zakładałem nowy to kaseta ochoczo go przyjęła. Hamulce hamują, choć prawdopodobnie aby wycisnąć z nich całą moc przydałyby się nowe tarcze - ale to moje domysły. Wbrew temu co myślałem kiedyś klamki nie ciekną, ostatnio zwyczajnie je odpowietrzyłem w jakieś 30 sekund. Większych ognisk rudej nie zaobserwowałem, poza małymi odpryskami przy hakach i na górnej poprzeczce w okolicach otworu pod montaż błotnika. Nie cierpię jeździć w deszczu więc nie była niepotrzebnie narażana na rdzewienie. Rower był także regularnie myty. Zasadniczo, jakby ktoś miał chęć wsadzić do przodu piastę na maszynach i przerobić na singla to otrzymałby niewymagający serwisu wszędołaz.

Approve od kolegi @akkwlsk mam, rower oglądał i polubił.

Powiedzmy 2800zł. W rower wpakowałem mnóstwo czasu i pieniędzy, był moim oczkiem w głowie przez ostatnie 2 lata.
Na wszelkie pytania z chęcią odpowiem. Rower można obmacać w Knurowie pod Gliwicami. Załączone zdjęcia są sprzed 2 lat - oprócz wymienionych wyżej nic się nie zmieniło. Jak będzie warun to zrobię aktualne zdjęcia.

Rower powinien być idealny dla osoby o wzroście 176-186cm, ale polecam się przymierzyć. Mostek jest dość długi (chyba 80mm).

IMG_10420005.JPG

IMG_10380001.JPG

• 3 lata później...
  • Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...