Jod Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jak w temacie, posiadam taka korbę z największą zębatka 44-32-22 i wiem, że od strony zębatki są dwie podkładki a po drogiej tylko jedna? Widziałem jednak w innym rowerze korbę 48-36-26 w której zamontowano jedną podkładkę nieco grubsza od strony zębatki. Czy będzie to miało wpływ na prace napędu a może to błąd serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 To zalezy jak sobie ustawisz po siebie i tak zeby byly jak najmniejsze przekosy lancucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam, Jod podstawowym kryterium stwierdzającym, ile podkładadek nalezy wpakować na lewą tudzież prawą miskę jest szerokośc mufki suportowej w twoim bike'u Z tego co mi wiadomo korby Shimno z systemem HII montujemy odpowiednio przy szerkości mufy : 68 mm- z strony prawej 2 z lewej 1 podkladke 72mm - strona prawa 1, lewa bez podkladki pzdr Cub_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.