paicey Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Planuję wyprawę rowerową z Zakopanego na Hel w terminie od 19 do 31 lipca. Spanie w prywatnych kwaterach - z zeszłorocznego doświadczenia wiem że to najlepsze rozwiązanie Dziennie około 100 km ale jestem elastyczny więc można mniej lub więcej Doświadczenie już jakieś mam, zapraszam chętnych - na całą lub część trasy w podanym wyżej terminie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Planujesz trasę po drogach głównych i wojewódzkich czy w miarę możliwości tylko po drogach lokalnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paicey Napisano 22 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Na chwilę obecną wstępnie trasę podzieliłem na takie etapy: 1. Zakopane - Grojec (k. Alwerni) 133 km 2. Grojec - Olsztyn (k. Częstochowy) 94 km 3. Olsztyn - Sieradz 121 km 4. Sieradz - Koło 83 km 5. Koło - Ciechocinek 90 km 6. Ciechocinek - Grudziądz 83 km 7. Grudziądz - Tczew 86 km 8. Tczew - Gdynia 58 km 9. Gdynia - Hel 75 km Staram się raczej omijać drogi główne i wojewódzkie - dużo zależy od tego jaką mam alternatywę i ile drogi więcej przejadę kierując się lokalnymi połączeniami. W zeszłym roku udało mi się pokonać dystans 600 km w 5 dni, myślę że około 800 km jest do zrealizowania w 9-10 dni. Jeżeli ktoś z Was mieszka w okolicach przytoczonych wyżej odcinków - będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady - którymi drogami lepiej jest jechać lub nie jechać I oczywiście zapraszam do wspólnego pokonania poszczególnych (lub wszystkich) etapów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laqula Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jeśli zdecydowałbyś się jechać przez Warszawę do można skorzystać z tej trasy Warszawa - Gdańsk: http://www.zielona7.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 21 minut temu, laqula napisał: Jeśli zdecydowałbyś się jechać przez Warszawę do można skorzystać z tej trasy Warszawa - Gdańsk: http://www.zielona7.pl/ Ale z dojazdem do Warszawy od strony południowej jest gorzej. Jedyny sensowny wlot jest przez Warkę i Górę Kalwarię ale i tak trzeba znać tamtejszą sieć dróg lokalnych. Ja znam więc od Warki mogę służyć za pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakika Napisano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja bym mogła dołączyć się gdzieś w ok Myślenic czy też po drodze w tamtym roku przejechałam z Świnoujścia po Hel, Trójmiasto aż po Krynice Morska, spanie w kwaterach bardzo dobry pomysł- tez polecam Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Kakika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi