pokerman9 Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Witam Mam pytanie odnośnie naprawy piasty. Potrzebuje konusow i kulek i prawdopodobnie kulek bębenka do piasty shimano RM66 Kupowanie poszczególnych części jest nieopłacalne stąd pytanie czy części z przedniej piasty RM70 (przód)podejdę pod piastę RM66 Tył będę kupował RM66. Moze ktoś rozbierał a ma takie info. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) Nie. Z przodu są mniejsze kulki i inne konusy w związku z tym. Aczkolwiek kulki są standardowe (1/4' z tyłu i 3/16' z przodu) i nie muszą być od Shimano. Możesz kupić wianki, ale lepiej jest zamontować same kulki - wchodzi więcej przez co piasta lepiej i dłużej się kręci. Konus też dobierzesz bez większych problemów - najwyżej pierścień uszczelniający będzie trzeba przełożyć. Edytowane 20 Marca 2018 przez seraph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Tak wiem... Na przod potrzebuje kulki 3/16 a tył 1/4" Przód muszę zmienić konusy,sa wrzery i kulki,co za tym idzie 2x konus i kulki to ok 45zl. Konusy sa po 16zl/szt. W jednym z opisów czytałem ze rm66 i rm70 to jedne konusy i co za rym idzie łożyska. Nowa piasta rm70 to 36zl,a wiec ponad 10zl taniej(wiec po co przepłacać) Na tył potrzebuje konusa lewego,kulki mam,kulki do bebenka. Mialem kulki z wianka,badziew strazszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Konstrukcja konusa RM70 ( https://www.sjscycles.co.uk/hub-spares/shimano-hbrm70-front-hub-axle-assembly-y2u798010/ ) i RM66 ( https://www.sjscycles.co.uk/hub-spares/shimano-hbrm66-front-hub-axle-assembly-y2u898010/ ) różni się i bez przeróbek nie spasuje z korpusem piasty. A czemu po prostu nie kupisz jako dawcy piasty RM66 http://e-bmx.pl/opis/9212448/piasta-przod-shimano-hb-rm66-centerlock.html#producent ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Ja w piaście tylnej SRAM MTH-306 na kulkach mam od paru tys. km konusy za niecałe 2 zł i koło kręci się wzorowo, a rower po bułki to nie jest. Kulki są oryginalne, ale inne piasty jak serwisuje to jakoś kulki z wianków nie poddają częściej niż konusy tzn. zwykle jak już coś jest nie tak z łożyskiem to kulki po oględzinach i tak zostają w większości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 @gtb dzieki za link. Niektore sklepy wsytawiaja czesci ktorych nie maja. Obdzwonilem kilka sklepów. @seraph Gdybym mial możliwość kupienia u siebie w mieście konusow jak cenie gum do rzucia to bym kupil Owszem sa po 2.5pln Niestety maja imne wymiary. A przez allegro nikt mi nie dobierze,co najwyżej odpisze ze na pewno beda wymiarowo pasowaly. W takim przypadku wysylka przewyzszy wartość stozkow. Niby blacha sprawa ale konusy sa tak w*** że szkoda mi bierzni w piascie zeby nim jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 12 minut temu, pokerman9 napisał: Niektore sklepy wsytawiaja czesci ktorych nie maja. Nie mieli w tym z mojego linka ? Parę razy u nich brałem graty i zawsze wszystko się zgadzało ze stanem ze strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 W tym jeszcze nie pytalem. Mialem na mysli inne sklepy, Np bikestacja Dzis do nich napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokerman9 Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 dziękuję wszystkim za udział w dyskusji temat załatwiony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi