firefoks Napisano 12 Kwietnia 2018 Napisano 12 Kwietnia 2018 W dniu 4.04.2018 o 20:33, kemot1974 napisał: W najbliższą niedzielę startuję w zawodach MTB ( Dolsk) Jak poszło na zawodach na tak lekkim rowerze? Cytuj
erzurum Napisano 12 Kwietnia 2018 Napisano 12 Kwietnia 2018 Pewnie sam rower przejechał, jeśli nie przeleciał a zawodnik musiał tylko utrzymać się na nim, nie spaść a poważnie sam jestem ciekawy wrażeń z placu boju. Cytuj
kemot1974 Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Napisano 12 Kwietnia 2018 Panowie, ameryki nie odkryłem , rower sam nie jedzie do tej pory jeździłem na full-u , wiec ciężko o obiektywne porównanie. Pierwsze zawody ok, fajnie podjeżdża, fajnie zjeżdża , napęd optymalnie. Jest dokładnie tak jak chciałem. To do czego muszę jeszcze się przyzwyczaić, to brak zawieszenia z tyłu, 4 lata na full-u zrobił swoje. Odczuwam jeszcze dyskomfort podczas szybkich zjazdów , ale wiem , że to kwestia dobrego rozjeżdżenia i po sprawie . Jedynie czego mi dzisiaj brakuje, to mocy w nodze, ale regularnie pracuję na poprawą Cytuj
MokryxD Napisano 12 Kwietnia 2018 Napisano 12 Kwietnia 2018 Czemu zmiana na HT po 4 latach na FS? Cytuj
kemot1974 Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Napisano 12 Kwietnia 2018 @MokryxD nie ma jednoznacznej odpowiedzi , chciałem spróbować czegoś nowego , począwszy od zmiany rozmiaru koła , zmiany geometrii , itp. Z każdym rokiem mam coraz więcej przejechanych kilometrów i nowe doświadczenia/odczucia z jazdy rowerem. Lubię eksperymentować , stwierdziłem , że full na kole 27, 5 mam sprawdzony, pora na coś nowego. Tak naprawdę to nawet nie pamiętam kiedy podjąłem decyzję o zmianie roweru na HT 29. Na pewno wpływ na moją decyzję miał fakt, że w zeszłym roku kupiłem mojemu dziecku HT na kole 29 i odbyłem kilka jazd. Następnie miałem możliwość testowania właśnie Focusa Ravena , a potem już poszło z górki. Na dzisiaj mogę powiedzieć, że nie żałuje decyzji , zwłaszcza , że mieszkam w Wielkopolsce. Aktualny rower na tą chwilę , jest dla mnie optymalnym wyborem, odczuwam dużą przyjemność z kolejnym kilometrów, a jak będzie dalej ? jeszcze nie wiem, czas pokaże. Nie wykluczam dalszych zmian Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi