firefoks Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 W dniu 4.04.2018 o 20:33, kemot1974 napisał: W najbliższą niedzielę startuję w zawodach MTB ( Dolsk) Jak poszło na zawodach na tak lekkim rowerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Pewnie sam rower przejechał, jeśli nie przeleciał a zawodnik musiał tylko utrzymać się na nim, nie spaść a poważnie sam jestem ciekawy wrażeń z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Panowie, ameryki nie odkryłem , rower sam nie jedzie do tej pory jeździłem na full-u , wiec ciężko o obiektywne porównanie. Pierwsze zawody ok, fajnie podjeżdża, fajnie zjeżdża , napęd optymalnie. Jest dokładnie tak jak chciałem. To do czego muszę jeszcze się przyzwyczaić, to brak zawieszenia z tyłu, 4 lata na full-u zrobił swoje. Odczuwam jeszcze dyskomfort podczas szybkich zjazdów , ale wiem , że to kwestia dobrego rozjeżdżenia i po sprawie . Jedynie czego mi dzisiaj brakuje, to mocy w nodze, ale regularnie pracuję na poprawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Czemu zmiana na HT po 4 latach na FS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 @MokryxD nie ma jednoznacznej odpowiedzi , chciałem spróbować czegoś nowego , począwszy od zmiany rozmiaru koła , zmiany geometrii , itp. Z każdym rokiem mam coraz więcej przejechanych kilometrów i nowe doświadczenia/odczucia z jazdy rowerem. Lubię eksperymentować , stwierdziłem , że full na kole 27, 5 mam sprawdzony, pora na coś nowego. Tak naprawdę to nawet nie pamiętam kiedy podjąłem decyzję o zmianie roweru na HT 29. Na pewno wpływ na moją decyzję miał fakt, że w zeszłym roku kupiłem mojemu dziecku HT na kole 29 i odbyłem kilka jazd. Następnie miałem możliwość testowania właśnie Focusa Ravena , a potem już poszło z górki. Na dzisiaj mogę powiedzieć, że nie żałuje decyzji , zwłaszcza , że mieszkam w Wielkopolsce. Aktualny rower na tą chwilę , jest dla mnie optymalnym wyborem, odczuwam dużą przyjemność z kolejnym kilometrów, a jak będzie dalej ? jeszcze nie wiem, czas pokaże. Nie wykluczam dalszych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi