Faja3 Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Witam. Po wyjęciu pokrętła regulacji powrotu, śruba trzymająca tłumik od dołu obraca się a nie wykręca. Czy została tylko opcja rozwiercenia jej? Po zdrówka. Wiesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Próbowałeś ją wyciągnąć? Wygląda to na zerwany gwint. Problem jest taki że istnieje szansa że zerwałeś gwint w tłumiku, a wtedy to umarł w butach. Jesteś pierwszym właścicielem czy kupiłeś używkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja3 Napisano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Rok temu kupiony, jestem pierwszym właścicielem. Na obu goleniach dokręcane kluczem dynamometrycznym. Mnie się zdaje że zepsuł się tłumik, bo niema regulacji powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Możliwe że ten pręt z tłumika się w środku obraca. Chwyć z zewnątrz mocno dobrymi kleszczami tą srebrną grubą śrubę a do środka śruby wsadż imbus też średnicy co ma pokrętło regulacji i kręć według wskazówek zegara. Jak dokręcisz do końca tym imbusem to użyj siły dalej dokręcając a kleszczami trzymaj dalej z zewnątrz srubę. POWINNO PÓŚCIĆ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Spuściłeś powietrze przed serwisem? Jeżeli jest tak jak pisze @ACTIVIA to bez powietrza tłumik powinien docisnąć się do dolnych lag, może wtedy pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja3 Napisano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 @skom25 dzięki tak próbowałem i blokowałem tłumik, nic nidaje. Spróbuje tak jak @ACTIVIA radzi. @ACTIVIA dzięki odkręci się czy nie to klijenta masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja3 Napisano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Porada @ACTIVII pomogła śruba popuściła i dała się wykręcić. Po zdrówka Wiesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi