Skocz do zawartości

[korba] Raceface Affect czy warto wymieniać

starsailor9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!! 

Na dniach po wielu latach na 26" przesiadam się w końcu na 29". 

Dalej pozostaję wierny marce i wybór padł na Treka Procaliber 6. Generalnie rowerek ma wszystko co chciałbym mieć, no może poza hamulcami. 

Zastanawia mnie tylko korba przytoczona w temacie. Pierwszy raz spotykam się z marką race face (tak wiem, jestem amatorem). Chciałbym usłyszeć opinie bardziej doświadczonych kolegów na jej temat, czy warto ją wymieniać na SLX czy nie będzie miało to sensu. 

Z góry dzięki 

Wojtek 

Napisano

Race Face to dobra firma. Możesz nie kojarzyć bo wydaje mi się że częściej pojawia się w rowerach Enduro/ Trail.

Napisano

Zastanowiłbym się ewentualnie nad kosztami eksploatacji, bo zębatki RaceFace są pewnie droższe niż Shimano.

Napisano

Mam RF Aeffect i tam masz system mocowania cinch - inaczej niz w shimano możesz mieć 2 blaty lub jeden w tej korbie - to super opcja jeśli chcesz kombinować z napędem i przejść na 1x, sam kupiłem właśnie z tego względu. W tym Treku masz 2 blaty. Ceny nie są kosmiczne, sam ją kupiłem w małych pieniądzach w celach porównawczych i nie żałuję ale wierz mi, shimano korby od deorki wzwyż robi bardzo dobre i nie mam zamiaru od niech odchodzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...