starsailor9 Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Witam wszystkich!! Na dniach po wielu latach na 26" przesiadam się w końcu na 29". Dalej pozostaję wierny marce i wybór padł na Treka Procaliber 6. Generalnie rowerek ma wszystko co chciałbym mieć, no może poza hamulcami. Zastanawia mnie tylko korba przytoczona w temacie. Pierwszy raz spotykam się z marką race face (tak wiem, jestem amatorem). Chciałbym usłyszeć opinie bardziej doświadczonych kolegów na jej temat, czy warto ją wymieniać na SLX czy nie będzie miało to sensu. Z góry dzięki Wojtek
Marcin86Poznan Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Nie ma to sensu. Wejdź na stronę jakiegoś sklepu rowerowego i wpisz Race Face, od razu poczujesz moc;)
Gość Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Race Face to dobra firma. Możesz nie kojarzyć bo wydaje mi się że częściej pojawia się w rowerach Enduro/ Trail.
MD11 Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Zastanowiłbym się ewentualnie nad kosztami eksploatacji, bo zębatki RaceFace są pewnie droższe niż Shimano.
cervandes Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Oj, kultowa firma. Cieszyć oczko korbą i nie wymieniać!
starsailor9 Napisano 18 Marca 2018 Autor Napisano 18 Marca 2018 No to nie ma tematu, korba zostaje. Zobaczymy co potrafi. Wielkie dzięki!!!
przemogg Napisano 22 Marca 2018 Napisano 22 Marca 2018 Mam RF Aeffect i tam masz system mocowania cinch - inaczej niz w shimano możesz mieć 2 blaty lub jeden w tej korbie - to super opcja jeśli chcesz kombinować z napędem i przejść na 1x, sam kupiłem właśnie z tego względu. W tym Treku masz 2 blaty. Ceny nie są kosmiczne, sam ją kupiłem w małych pieniądzach w celach porównawczych i nie żałuję ale wierz mi, shimano korby od deorki wzwyż robi bardzo dobre i nie mam zamiaru od niech odchodzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.