ojciec35 Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Witam Zakupiłem hamulce rowerowe v brake xtr 970 za kwotę 200 zł -myślę że uczciwa cena tutaj link http://allegro.pl/rarytas-komplet-hamulcow-shimano-xtr-bb-m970-i7217796970.html?snapshot=MjAxOC0wMy0xMlQwNzozMzoxOFo7YnV5ZXI7MWFjNTZiYjlkNjRmZDIzOTc5MDlhNmNmYjljNGZkMTljMTY1MWRmNzdhOTQwNWUyMDVkZWJmOWVjNThmZmQxOA%3D%3D#thumb/5 Niby są w dobrym stanie - ale na pierwszym zdjęciu prawym ramieniu a dokładnie na tym trzpieniu co sie wsuwa klocki jest jakby ubytek farby Sprzedający twierdzi że sa w bardzo dobrym stanie bez ukrytych wad Nowe teraz są wystawione na allegro na przód i tył na 300 zł 1)Czy ktoś może zerknąć na te hamulce na nie i je ocenić 2) jak te v brake xtr 970 porównać do xtr 951 i 960 Serdecznie dziękuję za odpowiedż. Pozdrawiam wszystkich!! Cytuj
rzezniol Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 No ale w czym problem ? Ubytek farby jest widoczny na zdjęciu więc wada - tylko wizualna - nie jest ukryta. Oferta była licytacją więc zapłaciłeś tyle ile chciałeś . Mogę się mylić ale z tego co pamiętam 970, 960 i 951 różniły się tylko malowaniem aby były zgodne z malowaniem danego rocznika. Pozdrawiam 1 Cytuj
Lumperator Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Eee to jest zupełnie nie znaczący defekt. Cena całkiem dobra za te V-ki. 1 Cytuj
SoloTM Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 Tak, cena niezła. Otarcie nieistotne, klocki widać w dobrym stanie też. Warto. One nie będą tanieć, z resztą od kilku lat już nie tanieją, może nawet drożeją. Tylko kultowością ustępują 950/951, wizualnie są minimalne różnice, kolory, napis, natomiast mechanicznie/budowa to - od 951 mają dodatkową sprężynkę kasującą luzy/ zapobiegającą klekotaniu podczas gdy mechanizm/ pantograf równoległego przesuwu zacznie dostawać luzu. Oraz ta blaszka - samego pantografu ( ciężko to nazwać właściwie ) ma w 950 dziurki a od 951 już nie. Możliwe, że jest coś jeszcze ale nie wiem. Zakładam, że od 951 to to samo, chyba 1 Cytuj
Punkxtr Napisano 18 Marca 2018 Napisano 18 Marca 2018 J/w - mechanicznie od 951 są to identyczne hamulce różniące się kolorem anody. Inna sprawa, że od serii 952 Shimano zaczęło zjeżdżać z jakością. Miałem wszystkie grupy XTR i było to bardzo widoczne w wykończeniu. Odnośnie hamulców najgorzej wspominam 960 - szybko zaczęły się rozsypywać. 951 żyją po dziś dzień w rowerze mojej Dziewczyny, a 970 miały poprawione pasowanie poszczególnych części. No, może oprócz klamek, które były żenująco fatalne w tej serii. 2 Cytuj
ojciec35 Napisano 18 Marca 2018 Autor Napisano 18 Marca 2018 (edytowane) Punkxtr i innym również użytkownikom forum bardzo dziękuję za odpowiedzi -jesteście bardzo pomocni i mili -ale nie mogę do ciebie Punkxtr żadnej wiadomości wysłać prywatnej na twoją skrzynkę- chyba jest przepełniona twoja skrzynka wiadomości Edytowane 18 Marca 2018 przez ojciec35 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi