kubas89 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Witam, kupiłem ostatnio Gianta, są w nim fabryczne koła P-A2 I teraz mam problem bo nie wiem czy zostawić te fabryczne Gianta czy wstawić ze starej szosy Mavic Cosmic Elite model z okolicy 2008-2010 (przeznaczenie treningowe) o takie: Mavici mają jedną małą wadę (patrz zdjęcie) i czy ktoś na podstawie zdjęcia jest mi w stanie powiedzieć czy na ten bębenek w Maviach wejdzie kaseta 11s ? (W starym rowerze miałem 10s i nie wiem czy tam jest podkładka dystansująca czy nie). Profil prawie identyczny. Skąd mój dylemat ? Mavici sprawują się bardzo dobrze ale mają już swoje lata. Czy piasty GIANT Performance Tracker Road dają radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 W szosie na bębenek 10s nie wsadzisz kasety 11s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Wsadzisz, ale trzeba ten bębenek podszlifować o 1,8mm by kaseta o tyle głębiej weszła. Jak z alu to łatwo pójdzie, u tokarza jeszcze szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.