Astrobike Napisano 15 Marca 2018 Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników dwóch kółek Mam pytanie, czy wybór crossowego roweru do miasta, będzie dobrym wyborem (80% jazda w mieście)? Interesuje mnie Merida Crossway 300 Obecnie mam Giant'a Boulder 26", w tym roku rower osiągnie pełnoletność dlatego chciałbym go zmienić Tak jak opisałem wyżej, większość jazdy to miasto, do pracy itp., - oczywiście też lubię wypady za miasto, szutrowe drogi. Chociaż już mam "trochę" po trzydziestce (wzrost 188cm), to gdy mam do wyboru samochód czy rower; zawsze wybieram rower Z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 15 Marca 2018 przez Astrobike Cytuj
Pitof Napisano 16 Marca 2018 Napisano 16 Marca 2018 W dniu 15.03.2018 o 08:33, Astrobike napisał: Mam pytanie, czy wybór crossowego roweru do miasta, będzie dobrym wyborem (80% jazda w mieście)? Tak. Z jednej strony koła 28 cali ze stosunkowo wąskimi oponami zapewnią odpowiednią szybkość i przyzwoite opory toczenia, a z drugiej strony amortyzator poprawi komfort i trakcję na gorszych nawierzchniach, czy np. na leśnych ścieżkach. Cross to taki złoty środek, jeśli chodzi o jazdę rekreacyjną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi