dran2 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 (edytowane) Potrzebuję pomocy w wyborze plecaka. Ogólnie moje wymagania są takie aby był funkcjonalnie i wentylacyjnie jak Deuter Race Exp Air, ale nie był nim Ze zbliżonych wymiarowo i "siateczkowo" Znalazłem Osprey Syncro i Dakine AMP. Macie jakieś opinie? Istnieje jeszcze coś podobnego? Duży plus za istnienie użytecznego programu napraw pogwarancyjnych a dwa duże plusy jeżeli tuż po gwarancji napraw nie będzie wymagać. Edytowane 13 Marca 2018 przez dran2 Literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 41 minut temu, dran2 napisał: Osprey Syncro Mam, polecam. Pytanie czego oczekujesz, jaka pojemność? Na całodniową wyrypę dla mnie wystarcza 13l(albo 10l nie pamiętam). Deszczówka zamiennie z wiatrówką albo jedna i druga, dętka, multitool, cienka bluza jak potrzeba. Świetna wentylacja pleców. W zestawie nie ma bukłaka, trzeba dokupić osobno. https://www.trekkersport.com.pl/plecaki/rowerowe/plecak-syncro-15.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Dlaczego szukasz coś jak Deutera, a nie wybierzesz po prostu właśnie jego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Bo: Tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 13 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Dokładnie. Oczekuję od plecaka tego samego co od EXP AIR tylko dłużej, stąd też mile widziane długodystansowe opinie. Deuterem też byłem zachwycony aż do czasu gdy się posypał tuż po upływie gwarancji a sprzedawca, dystrybutor oraz producent mnie spławili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Co do obsługi gwarancyjnej i pogwarancyjnej nie pomogę bo nie było, nie ma potrzeby skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 2 godziny temu, dran2 napisał: Dakine AMP Mam AMPa od 2012roku. Poza tym że gumowa szlufka pod rurkę bukłaka się trochę rozciągnęła plecak jak nowy. Także polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Tym razem dałem szanse firmie Osprey, zobaczymy na ile będę miał spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Którego Ospreya wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 1 godzinę temu, dran2 napisał: Tym razem dałem szanse firmie Osprey, zobaczymy na ile będę miał spokój Też muszę coś kupić w miejsce swojego EXP AIR U mnie, poza pękającą siateczką: pruje się materiał zamków: -- Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 W dniu 3/20/2018 o 10:01, dran2 napisał: Tym razem dałem szanse firmie Osprey, zobaczymy na ile będę miał spokój @dran2, pochwal się nowym nabytkiem. Chętnie posłucham o pierwszych wrażeniach i porównaniu z Deuterem. Może i ja zdecyduję się na Ospreya. -- Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Myślę nawet o poczynieniu recenzji porównawczej ale chcę nabrać nieco doświadczenia z Ospreyem. I być bardziej na zimno po zakupie Z pierwszych wrażeń to Osprey jest praktyczniejszy z mnogością pasków/ściągaczy i rozkładem kieszonek/organizerów a Deuter ma sztywniejszą i wzbudzającą więcej zaufania "trampolinę". Coś wystającego można w Ospreyu wręcz poczuć na plecach co w Deuterze nigdy mi się nie zdarzyło i przy krzyżowej konstrukcji stelaża jest chyba wręcz niemożliwe, pewnie będę próbował jakoś go usztywnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Który model Ospreya kupiłeś? -- Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Syncro 20 S/M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Znaczy się duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Tak, 18l. Ale paski kompresyjne pozwalają go zmniejszyć dosyć dowolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Tak samo mam problem z siatką rozpadającą się w swoim Deuter Race Exp Air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 W deuter race który kupiłem w tamtym roku też jest taka siatka. Natomiast tegoroczny model ma to już zmienione: Więc może rzeczywiście to wadliwe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Widać skapnęli się że to g. Szkoda że klientów którzy się na to nacięli mają gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi