wiruq Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam interesuja mnie hamulce Shimano Deore 525. Na allegro kosztuje komplet 399 zł bez tarcz. Tanio za hydr. hamulce. Sa tanie ale czy dobre ??? Czy zadziałaja kiedy potrzeba?? Bym je kupile lecz nie wiem o nich za duzo. A wy co o nich mysliscie ? http://img143.imageshack.us/img143/1613/deoregt0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 bez rewelacji ale dzilaja jak przystalo na hydraulikiza ta cene rozsadny wybor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Tanie, dobrze się sprawują no i raczej nie zapowietrzają się same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01LukasZ Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 widze dezerter że masz radona zr... jak Ci sie sprawoja hayesy hfx 9 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Nie wiem jakas jest roznica pomiedzy 535 a 525 ale jesli mala to warto . Bo 535 na 2006r super hamulce ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darex Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 za tą cene dobre hample Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 01LukasZ Nie mam hayesów ponieważ kupowałem ramę osobno, a nie cały rower. W swoim rowerze używam Deore 535 które polecam, jedyną ich wadą jest spora masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 No ja bym nie powiedzial ze te deorki 535 sa ciezkie. Jesli chodzi o zacisk i klamke to sa lekkie . Ciezka jest jedynie tarcza . Nie wiem jak to w center lock... bo ja mam tarcze XT i troche wazy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 XT na 6 srubek jeslt lekka dosyc i ni egnie sie przy tym , tarcze Deora jest ciezka za to. Za ta cene jak ktos szuka lekkie produktu to chyba nieco sie przeliczyl ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 tarczowki 525 sa ciezkie. tak jak i 535. roznia sie kolorem korpusu klamki, zaciskiem, rodzajem i ksztaltem okladzin hamulcowych. oczywiscie jesli ktos wybierze tarcze na centerlock to tez i formą tarczy. stare tarcze deore byly inaczej wentylowane niz nowe na center lock. sam zacisk jest tez sztywniejszy od 525 bo hamulec nie wpada w wibracje przy duzych tarczach (a zdarzalo sie to przy 525 i metalicznych klockach - w 535 tego nie zauwazam) plusy: dobra cena, bardzo dobre dzialanie, trwalosc, bezawaryjnosc. hamulce ktore nie robia niespodzianek. do tego bardzo niska jak na tarczowki cena klockow (zywice 30 zł). wiele osob narzeka na ten typ okladzin ale ja akurat mam dobre doswiadczenia. sila spada znacznie jedynie jesli jest bardzo mokro (czyli np jazda w ulewie lub przy roztopach w zimie). zywice shimano zyja i tak dluzej niz np w moim przypadku klocki jag wire (zielone pozyly niecale 2 mce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 28 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Jednak kupilem Shimano XTR z klamka XT jak mysliscie dobry wybor ? dobra cena ?? http://allegro.pl/item137346921_xtr_hamule...taw_okazja.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Mysle ze sie opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 28 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2006 No ja tez, bo same LX z klamka to wydatek 300 zl a Xt z XT DC to wydatek juz 450 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A ja mam pytanie o klamkę do użytkowników M525 i M535 (klamki są takie same). Czy wasze klamki mają luzy? Ja kupiełm kilka dni temu nowe M525 i na dzień dobry są luzy :/ Jeśli to norma, to git, ale jeśli nie to postaram się reklamować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 A ja mam pytanie o klamkę do użytkowników M525 i M535 (klamki są takie same). Czy wasze klamki mają luzy? Ja kupiełm kilka dni temu nowe M525 i na dzień dobry są luzy :/ Jeśli to norma, to git, ale jeśli nie to postaram się reklamować. tak maja male luzy i to od samego poczatku. luz z czasem minimalnie sie powieksza ale przynajmniej mi nigdy nie przeszkadzal w jezdzie ani w pracy dzwigni hamulca. przez 4 lata uzytkowania 525 w pewnym momencie zwiekszanie sie go nie mialo juz miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragnarson Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam interesuja mnie hamulce Shimano Deore 525. Na allegro kosztuje komplet 399 zł bez tarcz. Tanio za hydr. hamulce. Sa tanie ale czy dobre ??? Czy zadziałaja kiedy potrzeba?? Bym je kupile lecz nie wiem o nich za duzo. A wy co o nich mysliscie ? http://img143.imageshack.us/img143/1613/deoregt0.jpg Miałem okazję jeździć cały sezon 2005 na tych hamplach konkretnie były seryjnie zamontowane do Treka 6500, muszę powiedzieć, że hamowały bardzo przyzwoicie, tzn bardzo duża siła hamowania, jak za te pieniądze chyba nie ma konkurencji. Acha jeśli chodzi o luzy na klamkach to ja miałem od samego początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Poruszałem klamką z moich 535, faktycznie jest luz jednak jest taki mały że aby go wyczuć należy stanąć i poruszać klamką w pionie. Podczas jazdy - zupełnie nie wyczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattroxx Napisano 30 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 posiadam 525 na tyle ze 160mm tarcza.. ogolnie jestem bardzo zadowolony... porownywanie tego z vkami to glupota... fajna modulacja... ostatnio jezdzilem w deszczu i nie zauwazylem zeby gorzej hamowaly. Kupilem za 200 zl nowe z tarcza i zalane aha.. co do luzu.. jest minimalny luz... jednak podczas jazdy sie tego praktycznie nie czuje.. nie sprawia to problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.