Skocz do zawartości

[hamulce] Czy Deore 525 sa dobre? Co o nich sądzicie ?

wiruq

Rekomendowane odpowiedzi

tarczowki 525 sa ciezkie. tak jak i 535. roznia sie kolorem korpusu klamki, zaciskiem, rodzajem i ksztaltem okladzin hamulcowych. oczywiscie jesli ktos wybierze tarcze na centerlock to tez i formą tarczy. stare tarcze deore byly inaczej wentylowane niz nowe na center lock. sam zacisk jest tez sztywniejszy od 525 bo hamulec nie wpada w wibracje przy duzych tarczach (a zdarzalo sie to przy 525 i metalicznych klockach - w 535 tego nie zauwazam)

plusy: dobra cena, bardzo dobre dzialanie, trwalosc, bezawaryjnosc. hamulce ktore nie robia niespodzianek. do tego bardzo niska jak na tarczowki cena klockow (zywice 30 zł). wiele osob narzeka na ten typ okladzin ale ja akurat mam dobre doswiadczenia. sila spada znacznie jedynie jesli jest bardzo mokro (czyli np jazda w ulewie lub przy roztopach w zimie). zywice shimano zyja i tak dluzej niz np w moim przypadku klocki jag wire (zielone pozyly niecale 2 mce)

• 4 tygodnie później...

A ja mam pytanie o klamkę do użytkowników M525 i M535 (klamki są takie same).

Czy wasze klamki mają luzy? Ja kupiełm kilka dni temu nowe M525 i na dzień dobry są luzy :/ Jeśli to norma, to git, ale jeśli nie to postaram się reklamować.

tak maja male luzy i to od samego poczatku. luz z czasem minimalnie sie powieksza ale przynajmniej mi nigdy nie przeszkadzal w jezdzie ani w pracy dzwigni hamulca. przez 4 lata uzytkowania 525 w pewnym momencie zwiekszanie sie go nie mialo juz miejsca.

Witam interesuja mnie hamulce Shimano Deore 525.

Na allegro kosztuje komplet 399 zł bez tarcz. Tanio za hydr. hamulce.

Sa tanie ale czy dobre ??? Czy zadziałaja kiedy potrzeba??

Bym je kupile lecz nie wiem o nich za duzo.

A wy co o nich mysliscie ?

http://img143.imageshack.us/img143/1613/deoregt0.jpg

Miałem okazję jeździć cały sezon 2005 na tych hamplach konkretnie były seryjnie zamontowane do Treka 6500, muszę powiedzieć, że hamowały bardzo przyzwoicie, tzn bardzo duża siła hamowania, jak za te pieniądze chyba nie ma konkurencji. Acha jeśli chodzi o luzy na klamkach to ja miałem od samego początku.

posiadam 525 na tyle ze 160mm tarcza.. ogolnie jestem bardzo zadowolony... porownywanie tego z vkami to glupota... fajna modulacja... ostatnio jezdzilem w deszczu i nie zauwazylem zeby gorzej hamowaly. Kupilem za 200 zl nowe z tarcza i zalane :033:

aha.. co do luzu.. jest minimalny luz... jednak podczas jazdy sie tego praktycznie nie czuje.. nie sprawia to problemow :033:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...