Mateusz1809 Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Witam, Mam wielki problem z hamulcami podczas hamowania słychać bulgotanie chyba płynu? Czy odpowietrzenie i wlanie nowego płynu pomoże? Dodatkowo obciera w jednym punkcie tarcza o klocek , prawdopodobnie skrzywiona czy polecacie jakieś tarcze do tektro auriga z klockami a2z półmetaliki 203mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 (edytowane) Masz taką wielką tarczę? Dźwięk przypominający bulgotanie nie ma nic wspólnego z płynem. Zwykle oznacza problem z tarczą lub klockami. Może zużyte, a może przez to, że jest krzywa i pulsacja wywołuje taki dźwięk. Tarcze nie trudno się prostuje - możesz spróbować, bo po co od razu kupować jak nie jest wytarta. Dźwięk może też pochodzić z amortyzatora, który na pewno mocno odczuwa tak dużą tarczę. Stąd moje początkowe pytanie. Nawet w 29er używanym w górach taka tarcza jest stanowczo na wyrost. To nie DH. Jak klamka jest twarda i pracuje dobrze to z płynem jest wszystko ok. Edytowane 12 Marca 2018 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz1809 Napisano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Klocki są nowe , jest jakiś skuteczny sposób aby wyprostowac tarcze? (Ps. tarcze są tektro i jak sprawdzałem to wyskoczyły mi 203mm, rower to corratec superbow fun 29 2015) Rower jest używany tylko na drogi publiczne , w terenie nigdy nie jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 A nie możesz sobie zwyczajnie zmierzyć? Masz z tyłu 160 mm, a z przodu 180. Jak Ci nowe klocki tak "bulgoczą" na starej tarczy to trzeba je też dotrzeć przede wszystkim. Tarcza to jest kawałek blachy. Odkręcasz ją i kładziesz na płaskim blacie, a gdzie odstaje to przeginasz ją nawet w palcach aż będzie płaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Najlepiej robić to w rękawiczkach, aby nie zatluscic tarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi