MichalD Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Witam, mam prawie 3 letnie Lazaro Integral V3 (rower nie był kupowany dla mnie, ale żona ostatecznie ma elektryczną Kogę) w którym ostatnio wymieniłem napęd, koła, hamulce, amortyzator i parę innych drobiazgów. Niestety ostatnio coś cykać/trzeszczeć zaczęło i po oględzinach - lekko pęknięty spaw w poprzeczce gdzie mocuje się stopkę (dolne rurki za mufą). Dla wytrzymałości ramy raczej nie jest to istotne, ale może się powiększać i irytować. Rama z niskiej półki i spawanie a później malowanie sensu nie ma... Kryteria: - budżet powiedzmy w okolicach 600zł - rama nowa z polskiej dystrybucji, - koła 28" - rozmiar 17" (przekrok w osi suportu 76-77cm), główka nie dłuższa niż 15cm - stery 1-1/8 - koniecznie mocowanie ham. tarczowych (najchętniej wewnątrz trójkąta), - mocowanie bagażnika, - kolor biały, jasno szary itp. Przeglądam net i albo nie potrafię szukać, albo tego typu ram jest bardzo mało. Praktycznie tylko Accent Nordkapp, jakieś Mosso - może Wy coś podpowiecie? A może wpakować ramę pod 29", stery 1,5 i amortyzator 1-1/8 to zdaje się nie problem, choć dla odmiany często nie mają oczek pod bagażnik. Cytuj
wojtasin Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Jeśli odrzucisz wymóg polskiej dystrybucji i masz znajomych za Odrą, to w bike-discount.de są tanie ramy Cube - https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-nature-frame-grey-n-flashorange-693283 W Polsce jakoś nie widzę takich ram. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi