Skocz do zawartości

[rama] Amortyzator tapered w Kross Level A5 '14

pand0ra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, planuję wsadzić w ramę z tematu amortyzator tapered, wiem, że jest taka możliwość używając sterów typu Cane Creek EC44.

Fabrycznie są tam wsadzone stery VPA41AC pół-zintegrowane, które (z tego co znalazłem) mają kołnierz dolny 44 mm o głębokości osadzenia 8 mm.

Pierwsze pytanie jakie się nasuwa to czy główka spokojnie przyjmie rurę tapered, słyszałem, że niektóre nawet po zastosowaniu tych sterów nie potrafią pomieścić sterówki, bo główka ma zwężenia. W załączniku jak to wygląda w tej ramie.

Drugie pytanie to głębokość osadzania miski dolnej, stery Cane Creek mają dość wysoką część, która wchodzi w ramę (12 mm), jak myślicie wejdzie to bez piłowania? Ewentualnie znalazłem też stery Cloud Perform F7, które niby potrzebują 8mm miejsca, tylko nie wiem jak z jakością tej firmy, na plus jest to, że bym od razu wymienił górę na maszyny.

Ciekawe są też BBB BHP-53, ale nie potrafię znaleźć informacji o głębokości osadzania.

kross.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...